x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un nou val de căldură lovește România. „În zilele cele mai calde ne putem apropia din nou de temperaturi de 28, poate 30 de grade”

Un nou val de căldură lovește România. „În zilele cele mai calde ne putem apropia din nou de temperaturi de 28, poate 30 de grade”

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   16:00
Un nou val de căldură lovește România. „În zilele cele mai calde ne putem apropia din nou de temperaturi de 28, poate 30 de grade”
Sursa foto: Unsplash.com

Un nou val de căldură amenință să lovească Europa în acest weekend, iar România nu este ferită de impactul său, cu maxime care se vor apropia de 32 de grade Celsius în unele regiuni, potrivit meteorologilor. Cu toate acestea, privind în viitor, specialiștii au emis o prognoză pentru perioada 1 Mai și Paște în 2024.

Conform acestei prognoze, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai se preconizează o perioadă cu precipitații în limitele normale. Așadar, ploile sunt așteptate, în special în zonele de deal și munte, cu caracter trecător și sub formă de averse sau ploi de scurtă durată.

În ceea ce privește temperaturile, semnalele indică faptul că ar putea fi peste normalul termic pentru această perioadă. Așadar, în zilele cele mai călduroase, ne putem aștepta să atingem din nou temperaturi de 28, poate chiar 30 de grade Celsius. Cu toate acestea, în zilele cu precipitații, temperaturile ar putea fi mai scăzute.

„Suntem puțin cam departe pentru o prognoză detaliată pentru acea perioadă, dar avem însă o estimare pentru perioada următoare.

Conform acestei estimări, este de așteptat ca perioada de la sfârșitul lunii aprilie și primele zile ale lunii mai să fie una cu precipitații în limitele normale, ceea ce înseamnă că este de așteptat să plouă mai ales în zonele de deal și de munte, trecător. 

Vorbim de o perioadă în care manifestările de vreme se încadrează în cele de început de sezon cald, deci ploile vor avea mai ales caracter de averse, ploi de scurtă durată.

Pe de altă parte, semnalul privind temperaturile arată că ne-am putea situa peste normalul termic al sfârșitului de lună aprilie și prima decadă de lună mai. 

Aceasta înseamnă că în zilele cele mai calde ne putem apropia din nou de temperaturi de 28, poate 30 de grade, dar există și probabilitatea ca în zilele cu precipitații, mai ales temperaturile să fie ceva mai scăzute.

Un normal termic pentru acea perioadă ar însemna maxime între 14 și 24 de grade, deci probabilitatea ca să fie în medie mai cald decât atât ar însemna să existe și zile cu temperaturi mai apropiate de 30 de grade.

Nu excludem această posibilitate, cu atât mai mult cu cât tot mai frecvent vorbim despre intervale, deocamdată scurte, în care temperaturile sunt în creştere.

Ziua de luni pare cea mai caldă din acest interval, cu maxime care se vor încadra în jur la 28-30 de grade în multe regiuni ale țării", a spus Florinela Georgescu, director executiv al ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo