x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoză meteo, 5 iunie.Vremea rămâne instabilă.Unde vor fi ploi și grindină

Prognoză meteo, 5 iunie.Vremea rămâne instabilă.Unde vor fi ploi și grindină

05 Iun 2022   •   08:41
Prognoză meteo, 5 iunie.Vremea rămâne instabilă.Unde vor fi ploi și grindină
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Meteorologii anunță vreme instabilă în sud-estul țării pentru ziua de duminică, Vreme frumoasă va fi în Capitală, spre seară se așteaptă ploi și vijelii de scurtă durată.

Astazi, vremea va fi în general instabilă în jumătatea sud-estică a ţării, la deal și la munte, unde mai ales în a doua parte a zilei, temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torenţial, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăși 25...40 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul Moldovei și 32...34 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unităţi.

La munte, vremea va fi în general instabilă în Carpaţii Meridionali și Orientali și doar pe arii restrânse în cei Occidentali și, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torenţial, descărcări electrice și grindină. Vântul va avea intensificări mai ales în timpul ploilor. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăși 25...40 l/mp. Valorile termice vor fi în scădere ușoară faţă de ziua precedentă, dar vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Vor fi 19 grade la Păltiniș, 20 in Predeal si 14 grade la Toaca pe Masivul Ceahlău.

Pe litoral, vremea caldă va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiţii de grindină. Izolat cantităţile vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar cele minime vor fi de 18...19 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 23 de grade. 

×