x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele 7 zile

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele 7 zile

09 Noi 2015   •   13:19
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele 7 zile
Sursa foto: Oana Pavelescu

Vremea va rămâne, în general, caldă în următoarele două săptămâni, iar temperaturile medii diurne vor oscila între 12 şi 20 de grade Celsius, în funcţie de regiune, în timp ce minimele rămân pozitive, cu excepţia zonelor montane, unde vor scădea sub zero grade.

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 9 - 22 noiembrie 2015, probabilitatea de ploi va apărea în jurul datei de 17 noiembrie, în majoritatea regiunilor.

În Banat, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 15 - 17 grade şi ale celor minime de 7 - 9 grade. Spre finalul primei săptămâni, valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârşitul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 10-12 grade şi minime de două şi 5 grade, mediat pe regiune. Vor fi ploi slabe sau burniţe cu caracter local la începutul intervalului, dar şi după data de 17 noiembrie.

În Crişana, intervalul va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că vor fi, în medie regională, temperaturi maxime de 14 - 16 grade şi minime de 6 - 8 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referinţă, maxime termice de 9 - 12 grade şi minime de până la 4 grade, medii regionale. Se vor semnala local burniţe sau ploi slabe la începutul intervalului şi, din nou, după data de 17 noiembrie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12 - 16 grade şi ale minimelor de 5 - 8 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 8 - 10 grade şi minime între zero şi două grade, mediat pe regiune, fiind de aşteptat şi valori nocturne negative, în special în zonele depresionare. Vor fi ploi slabe sau burniţe pe areale restrânse la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

În Maramureş, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 12 - 14 grade şi ale minimelor de 6 - 7 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 8 - 10 grade şi minime între un grad şi 4 grade, mediat pe regiune. Vor fi ploi slabe sau burniţe local la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va creşte în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

În Moldova, până la sfârşitul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an, media temperaturilor maxime urmând a fi de 14...17 grade, iar a minimelor de 5...9 grade. Ulterior, vremea se va răci, însă temperaturile estimate nu vor coborî sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8 - 12 grade ziua şi două şi grade, noaptea. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi mai mare în jurul datei de 10 noiembrie şi în perioada 17 - 18 noiembrie.

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 14 - 17 grade şi minime de 7 - 10 grade. Începând cu data de 15 noiembrie, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referinţă, maxime termice de 10 - 14 grade şi minime de 4 - 6 grade, medii regionale. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

În Muntenia, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru perioada aceasta din an, cu valori maxime de 16 - 19 grade şi minime de 6 - 9 grade, mediat pe regiune, fiind de aşteptat, în după-amiaza de 11 noiembrie, chiar şi valori de peste 20 de grade. Începând cu 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar vor oscila în jurul mediilor climatologice, respectiv 10 - 14 grade ziua şi între două şi 5 grade, noaptea. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15 - 19 grade şi minime de 7 - 10 grade. Începând cu data de 15 noiembrie, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referinţă, maxime de 10 - 13 grade şi minime între două şi 5 grade, medii regionale. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă în cea mai mare parte a intervalului.

La munte, vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7 - 11 grade şi ale minimelor de până la 3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar, în general, vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei. Astfel, se vor înregistra valori de 3 - 6 grade, ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative. Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

×