x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea PROGNOZA METEO pentru intervalul 14-27 ianuarie. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

PROGNOZA METEO pentru intervalul 14-27 ianuarie. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

14 Ian 2013   •   14:53
PROGNOZA METEO pentru intervalul 14-27 ianuarie. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 14 - 27 ianuarie, în fiecare regiune a ţării. ANM prognozează temperaturile maxime şi minime, pentru fiecare regiune a țării şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În intervalul 14 - 16 ianuarie, valorile termice vor marca o creştere. Maximele diurne vor atinge, în medie, 8-9 grade, iar minimele nocturne vor deveni pozitive, până la valori de 2-3 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această dată. Între 17 şi 21 ianuarie vremea se va răci uşor de la o zi la alta, mediile termice devenind apropiate de valorile normale climatologic pentru utlima decadă din ianuarie. După data de 22 ianuarie temperaturile vor creşte din nou.

Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi în primele zile, apoi mai ales ninsori) se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi mai importante cantitativ între 15 şi 19 ianuarie.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi la începutul perioadei de prognoză, când valorile termice vor fi pozitive atât ziua cât şi noaptea. Între 16 şi 21 ianuarie va avea loc o răcire treptată şi regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu medii ale maximelor diurne situate în jurul limitei de îngheţ şi ale minimelor nocturne de aproximativ -6 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoză mediile temperaturilor diurne vor redeveni pozitive, iar minimele nocturne vor mai creşte, în medie, cu 2-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii mai însemnate cantitativ va fi semnificativă în intervalul 15 - 19 ianuarie, când vor predomina ploile şi lapoviţele, dar şi în rest vor fi precipitaţii, predominant ninsori după data de 18 – 19 ianuarie, informează ANM.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului va avea loc o creştere a temperaturii aerului cu aproximativ 6 grade, fapt ce va determina valori maxime diurne ce vor atinge, în medie, 6 grade în jurul datei de 16 ianuarie, când minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 0 grade. În intervalul 17 – 22 ianuarie vremea se va răci de la o zi la alta, spre maxime diurne de -4 grade şi minime nocturne ce vor scădea, în medie, până la -10 grade. În ultimele zile ale prognozei o uşoară tendinţă de încălzire va determina creşterea valorilor termice cu 2-3 grade.

Probabilitatea de precipitaţii mai consistente va creşte între 16 şi 19 ianuarie şi, din nou, în jurul datei de 22 ianuarie. În restul intervalului precipitaţiile, locale, vor fi în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

În intervalul 14- 16 ianuarie, vremea se va încălzi, pentru ca între 17 şi 21 ianuarie să se producă o nouă răcire care va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Prin urmare, în jurul datei de 21 ianuarie, maximele diurne vor atinge, în medie, -4 grade, iar minimele nocturne vor scădea spre -9 grade. Ulterior, va avea loc o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, spre 0 grade ziua şi -7 noaptea la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 15 şi 19 ianuarie precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse şi pot fi mai importante cantitativ.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi semnificativ în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât pe 16 ianuarie minimele nocturne vor atinge valoarea medie de 0 grade Celsius, iar maximele se vor situa în jurul a 7 grade. Va urma o răcire treptată în zilele următoare, pe 22-23 ianuarie urmând ca temperaturile să fie cu aproximativ 10 grade mai scăzute. În ultima parte a perioadei de prognoză vremea se va încălzi uşor, mediile termice devenind apropiate de valorile climatologic normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mixte la început apoi predominant ninsori, va creşte în intervalul 18 – 20 ianuarie. În rest, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii relativ restrânse.

DOBROGEA


Temperatura aerului va marca o creştere în primele zile, vremea devenind caldă pentru mijlocul lunii ianuarie, cu medii ale valorilor maxime de aproximativ 11 grade şi ale minimelor nocturne de 4-5 grade. Ulterior, va urma o răcire, valorile termice devenind cu 10...11 grade mai scăzute, spre 1-2 grade ziua şi -5 grade noaptea în jurul datei de 22 ianuarie. În ultima parte a intervalului de prognoză temperaturile vor creşte uşor şi treptat spre valori normale climatologic în această perioadă a anului.

Probabilitatea pentru precipitaţii, la început ploi, apoi şi lapoviţe sau ninsori, va fi mai mare după data de 16 ianuarie, dar mai ales în intervalul 18-20 ianuarie.

MUNTENIA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o încălzire simţitoare a vremii, care va conduce la valori termice diurne de 10-12 grade şi minime nocturne de aproximativ 3 grade în jurul datei de 16 ianuarie. Ulterior, un proces de răcire treptată va determina scăderea temperaturilor cu 10 grade până pe data de 23 ianuarie, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, devenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

În intervalul 15-17 ianuarie local va ploua slab, iar după 18 ianuarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte şi ninsori, mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse între 18 şi 20 ianuarie.

OLTENIA


Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în încălzire treptată, vremea devenind caldă pentru jumătatea lunii, în jurul datei de 16 ianuarie. Ulterior un nou proces de răcire va determina scăderea valorilor termice cu aproximativ 7-8 grade, urmând ca pe 23 ianuarie mediile maximelor să atingă pragul de îngheţ, 0 grade, iar minimele nocturne sa se situeze în jurul valorii de -6 grade. Spre sfârşitul perioadei de prognoză temperaturile vor creşte uşor de la o zi la alta, vremea redevenind normală termic pentru ultima decadă a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii (ploaie la început, apoi şi lapoviţă şi ninsoare) se va menţine relativ ridicată după 15 ianuarie, dar mai ales în jurul datei de 18 – 19 ianuarie.

LA MUNTE


La începutul intervalului de prognoză vremea se va încălzi, până la valori nocturne de -2 grade şi maxime diurne pozitive, în medie. După data de 16 ianuarie va avea loc un proces de răcire, vremea devenind geroasă în cursul nopţilor şi rece ziua, până pe 22-23 ianuarie. În ultimele zile ale prognozei temperaturile vor fi în creştere uşoară.

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, va fi mai mare după data de 15 ianuarie.

×