x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Elena Mateescu, ultimele informații de la ANM

Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Elena Mateescu, ultimele informații de la ANM

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   17:41
Vremea se schimbă radical în următoarele zile. Elena Mateescu, ultimele informații de la ANM
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată.

„Astăzi, vremea se va ameliora din punctul de vedere al fenomenelor de instabilitate atmosferică accentuată. Rămâne de interes însă ceea ce urmează din această noapte, când, în partea de nord-est a Munteniei, sud-vestul Moldovei sau în zona Carpaților de Curbură, dar și pe litoral, intensificările vântului vor fi unele susținute, cu rafale de 55-65 de km/h, acolo unde, de la ora 21:00, până mâine dimineață la ora 10:00, rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben.  

Intensificări ale vântului vor fi posibile și astăzi, în partea de vest, sud-est a țării, izolat în rest dar la cote mai reduse din perspectiva vitezelor, la rafală 40-50 de km/h, iar mâine în mod special în partea de sud-est a țării. 

Din punct de vedere termic, astăzi vom avea o ușoară scădere a valorilor de temperaturi comparativ cu ziua de ieri, când am înregistrat 33 de grade în capitală și la multe stații din partea de sud a țării. Astăzi, la această oră, doar 25 de grade în capitală, la București Filaret și pe litoral, și 3 grade la Vârful Omu. 

Mâine, valorile de temperaturi vor fi în continuă creștere și anume consemnăm 21...30 de grade, dar așa cum menționam, vor mai fi de interes, în special în zona montană dar și în partea de sud și sud-est, intensificările de vânt cu rafale de 45...60 de km, după care ceea ce ar fi foarte important, regimul de temperaturi care va caracteriza o vreme predominant frumoasă, pentru că de la o zi la alta mai ales în a doua parte a săptămânii, vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări de 23 până la 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România

 

×