x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo. Scad temperaturile în mai multe regiuni ale țării

Prognoza meteo. Scad temperaturile în mai multe regiuni ale țării

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   13:40
Prognoza meteo. Scad temperaturile în mai multe regiuni ale țării
Sursa foto: Vitolda Klein - Unsplash.com

Vremea se va schimba semnificativ în următoarea perioadă astfel că temperaturile vor scădea în mai multe zone din România.

Şefa ANM anunţă o schimbare radicală a vremii | Lista zonelor unde temperaturile vor scădea semnificativ

Urmează o schimbare semnificativă a vremii! Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată pe regiuni pentru următoarea perioadă în România.

"Vom asista, mai ales începând de duminică, la o scădere a regimului de temperaturi. Dacă duminică vom consemna cel mult valori de 13 până la 14 grade în jumătatea de nord a țării, în timp ce în sud este posibil să depășim în continuare pragul unei zile de vară 26-27 de grade, inclusiv o maximă de 25-26 de grade, săptămâna va debuta cu o răcire și în restul țării, pentru că maximele la scara întregii țări se vor situa între 9 până la 19 grade.

Maramureș, Transilvania, Nordul Moldovei

De marți temperaturile vor crește din nou treptat, în special în sud 24-25° în continuare, în Maramureș, în Transilvania și în nordul Moldovei contăm doar pe 13-15 grade și mai ales a doua parte a săptămânii, din nou va aduce o vreme caldă pentru perioada din calendar, luând în considerare temperaturile pe parcursul zilelor și anume valori din nou de 26-27 grade este o răcire de scurtă durată.

Minimele vor fi unele coborâte, mai ales în depresiuni, când ne vom apropia și chiar valori de -2°-0° de pragul de îngheț. Și, așa cum spuneam, o să mai consemnăm și intensificări ale vântului, care cu siguranță vor prezenta interes, pentru că nu numai în zona montană valori ale maximelor la rafală care pot depăși 70-80km/h și în zonele mai joase de relief, cu valori de 45-50km/h în condițiile scăderii valorilor termice, senzația de rece va fi una semnificativă.

Seceta se accentuează

Din păcate, ploile nu vor fi prezente în următoarea perioadă, poate doar averse locale neînsemnate cantitativ, în special în partea de vest, centru-nord. Seceta va continua și, din păcate, vorbim despre deficit de precipitații și în următoarea perioadă, dar în același timp, o lună octombrie în continuare mai caldă după un septembrie 2023, cea mai caldă din istorie în țara noastră și în condițiile în care și septembrie a fost o lună deficitară, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării și așa cum arată estimările și pentru a doua lună de toamnă, într-adevăr, seceta în continuare va fi prezentă, se va accentua în intensitate mai ales în sudul Olteniei, în Muntenia, în Dobrogea și în jumătatea sudică a Moldovei",a expicat Elena Mateescu, directorul general ANM, la Antena 3 CNN

Vremea

 

×
Subiecte în articol: vremea racire