x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoză specială pentru București: Caniculă luni, ploi torențiale de marți

Prognoză specială pentru București: Caniculă luni, ploi torențiale de marți

19 Iul 2021   •   10:30
Prognoză specială pentru București: Caniculă luni, ploi torențiale de marți

Meteorologii au anunțat pentru luni caniculă în Capitală, cu 35 de grade și vânt slab. Începân de de marți după-amiază va ploua torențial, temperatura oboară, însă disconfortul termic se menţine mare.

În intervalul luni ora 10.00 - marți, ora 9.00, vremea se va menține călduroasă, caniculară în timpul după-amiezii.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de până la 30...35 km/h).

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și vor fi posibile ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 20...22 de grade.

Începând de marți ora 9.00 până miercuri ora 12.00, instabilitatea atmosferică se va accentua și mai ales în a doua parte a zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate.

Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul a 32 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula