Meteorologii avertizează că până duminică seara, la ora 20,00, este risc 'însemnat', adică de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Bucegi şi pe versantul nordic din Masivul Făgăraş, conform buletinului nivometeorologic emis de Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.
Sub 1.800 de metri altitudine, în Munţii Bucegi şi în Masivul Făgăraş, riscul de avalanşă este 'moderat', adică de gradul doi.
Datorită vremii calde pentru această perioadă, stratul de zăpadă a scăzut cu câţiva centimetri, în ultimele 24 de ore. Astfel, cel mai mare strat de zăpadă din România, se menţine la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş (judeţul Sibiu), unde meteorologii au măsurat sâmbătă 1,66 metri de zăpadă. La Vârful Omu, zăpada măsoară 65 de centimetri, la Sinaia, 48 centimetri, la Predeal, 35 centimetri şi la Fundata, 32 centimetri.
Până duminică seara, în Munţii Bucegi şi Făgăraş, vremea va fi în continuare, caldă, pentru această perioadă. La peste 1.800 de metri, turiştii să se aştepte ziua şi la maxime de plus patru grade Celsius. La noapte, minima poate coborî până la minus patru grade, ceea ce înseamnă pentru turiştii cazaţi în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, singurul de acest fel din România, o temperatură pozitivă în camerele de gheaţă.
Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu urce pe traseele închise iarna şi mai ales să nu urce în zonele cu risc de avalanşă, care sunt deasupra cabanelor de la Bâlea Lac.