x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, lovită de vreme rea: Pompierii au intervenit în 51 de localități din 15 județe

România, lovită de vreme rea: Pompierii au intervenit în 51 de localități din 15 județe

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   11:30
România, lovită de vreme rea: Pompierii au intervenit în 51 de localități din 15 județe

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 51 de localități din 15 județe pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

„În ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au intervenit în 51 de localități din 15 județe (Botoșani, Buzău, Caraș Severin, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea”, anunță IGSU.

În acest interval, din cauza precipitaților abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din două case, șapte beciuri, 13 curți și șase străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 12 imobile, o anexă, precum și pentru degajarea a 87 de copaci și șapte stâlpi căzuți. În urma acestor evenimente, au fost avariate cinci case, șapte blocuri de locuințe și 16 autovehicule.

În perioada analizată, din cauza copacilor căzuți pe carosabil, circulația rutieră a fost temporar blocată pe trei drumuri naționale (DN 12C/NT, DN 13B/HR și DN 68A/TM) și două drumuri județene (DJ 248/IS și DJ 248A/IS). De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie principală (212/TM), între localitățile Lugoj și Boldur și 1 linie secundară (118/TM), între localitățile Nemeșești și Margina.

Totodată, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 14 localități din județele Harghita, Maramureș și Timiș, însumând un număr de aproximativ 6.500 de consumatori finali nealimentați. Echipele specializate prezente în teren au acționat pentru remedierea situațiilor în cel mai scurt timp.

„În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 32 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, 19 dintre acestea semnalând producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Buzău, Caraș – Severin, Cluj, Hunedoara, Harghita, Neamț, Maramureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș și Vrancea”, precizează IGSU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pompieri vreme rea