x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România se topește: canicula va pârjoli toată țara până în august. Prognoza meteo actualizată pentru 4 săptămâni de foc

România se topește: canicula va pârjoli toată țara până în august. Prognoza meteo actualizată pentru 4 săptămâni de foc

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   08:00
România se topește: canicula va pârjoli toată țara până în august. Prognoza meteo actualizată pentru 4 săptămâni de foc
Sursa foto: Hepta

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi deosebit de caldă în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi diferite în funcție de regiuni.

Prognoza meteo actualizată: Săptămâna 10-17 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice.

Cu excepția nord-vestului extrem al țării unde regimul pluviometric va fi excedentar, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în sudul țării și la munte.

Prognoza meteo actualizată: Săptămâna 17- 24 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo actualizată: Săptămâna 24- 31 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo actualizată: Săptămâna 31 iulie – 07 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

(sursa: Mediafax)

×