x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bucureștiul ia foc! Temperaturi caniculare azi și mâine în Capitală

Bucureștiul ia foc! Temperaturi caniculare azi și mâine în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   10:18
Bucureștiul ia foc! Temperaturi caniculare azi și mâine în Capitală

Temperatura va depăși miercuri 38 de grade Celsius, iar joi va fi foarte cald, deși mercurul nu mai urcă atât de mult în termometre, potrivit Adminsitrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține, miercuri, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar minima va fi de 20...22 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Joi, valorile termice, în scădere față de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula capitala