x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi mai mari decât cele specifice lunii martie și precipitații slabe

Temperaturi mai mari decât cele specifice lunii martie și precipitații slabe

22 Feb 2022   •   10:20
Temperaturi mai mari decât cele specifice lunii martie și precipitații slabe

Potrivit prognozei meteo pe următoarele patru săptămâni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval. Precipitațiile vor fi slabe.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marți, prognoza pentru perioada 21 februarie - 21 martie.

Săptămâna 21 – 28 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice, sudestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 februarie – 7 martie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales
în zonele montane.

Săptămâna 7 – 14 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru
această perioadă, dar cu o tendință spre deficit în regiunile sudice.

Săptămâna 14 – 21 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prognoza