x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ceață, carosabil umed și precipitații pe șoselele din România

Ceață, carosabil umed și precipitații pe șoselele din România

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   07:56
Ceață, carosabil umed și precipitații pe șoselele din România

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub forma de ploaie ușoară.

Sunt semnalate condiții de ceață, care reduce vizibilitatea izolat sub 200 metri, local, pe raza județelor Botoșani și Tulcea.

Pe majoritatea arterelor rutiere din partea de sud și est a țării, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în condiții de ploaie ușoară.

Din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia:

"Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să circule cu viteză adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului dacă suprafața de rulare este umedă sau alunecoasă.

Celor care-și planifică deplasările în această perioadă, le recomandăm să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice și să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.", transmite Infotrafic.

×