x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Val de caniculă în sudul țării. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală și opt județe

Val de caniculă în sudul țării. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală și opt județe

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   10:28
Val de caniculă în sudul țării. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală și opt județe

Este cod portocaliu de caniculă în Capitală și alte opt județe din sudul țării, miercuri, când temperaturile vor depăși 39 de grade și disconfortul termic va fi accentuat.

Potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), codul portocaliu vizează fenomene de caniculă și disconfort termic accentuat și se manifestă în Capitală și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila și Ilfov.

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, de miercuri, de la ora 10.00 până joi dimineața, la ora 03:00 va instabilitate atmosferică, fiind emis un cod galben în Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula sudul tarii