x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Val de caniculă în România. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius

Val de caniculă în România. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius

15 Iun 2022   •   09:44
Val de caniculă în România. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius

După furtunile din aceste zile, vremea va deveni caniculară săptămâna viitoare. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius. 

În jurul datei de 19-20 iunie 2022, va avea loc primul val de căldură din acest an. 

Atenționările de fenomene severe sunt în creștere. În acest an au fost emiste peste 170 de avertizări de tip nowcasting.

„Observăm în fiecare an recorduri. S-a întâmplat și în această vară și primăvară. Este al doilea cod roșu de vreme severă imediată emis pentru Capitală. Au fost cantități semnificative de precipitații. 

Să ne obișnuim cu astfel de evenimente. Atenționările și avertizările de vreme severă imediată sunt în creștere de la un an la altul. Am emis peste 170 de avertizări de tip nowcasting. Aceste fenomene devin din ce în ce mai obișnuite și se confirmă și creșterea fenomenelor neobișnuite, fenomene cu caracter torențial, asociate cu vijelii sau căderi de grindină”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la realitatea.net

Valul de căldură va porni din sud-vestul continentului și se va răspândi spre vest. Acesta este așteptat să dureze circa 5-7 zile, poate chiar mai mult în sudul Franței și în Peninsula Iberică.

Se preconizează că temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius în sudul Franței iar în Spania ar putea depăși 45 de grade Celsius. Valul de căldură va cuprinde și Germania, Marea Brianie, vestul Alpilor.

 

 

 

×
Subiecte în articol: canicula