x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Val de aer tropical, apoi frig de crapă pietrele. Iată prognoza pentru următoarele săptămâni

Val de aer tropical, apoi frig de crapă pietrele. Iată prognoza pentru următoarele săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   14:45
Val de aer tropical, apoi frig de crapă pietrele. Iată prognoza pentru următoarele săptămâni
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în următoarele două săptămâni vremea va fi schimbătoare în toată țara. După o perioadă cu vreme mai caldă decât este normal în decembrie, urmează zile friguroase și cu precipitații.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6...7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5...6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În Crișana, prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8...9 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 6...7 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În Transilvania, până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 4 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4...5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie, în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10...11 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 5...6 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2...-1 grad, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după data de 15 decembrie.

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1...2 grade, spre 10...11 grade, iar cea a minimelor, de la -2...-1 grad, până la 4...5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Dobrogea, în prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6...7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8...9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3...4 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

În Muntenia, până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4...5 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 1...2 grade, până la 5...6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a celor nocturne la 0...1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Oltenia, valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5...6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 5...6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a celor nocturne la -1...0 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

La munte, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 0...1 grad, spre medii de 5...6 grade și ale minimelor, de la -3 grade, până la 1...2 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. În a doua săptămână, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre -2...0 grade, iar a celor nocturne de -6...-5 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval, au precizat meteorologii.

(sursa: Mediafax)

×