x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme rece în România. Alina Șerban, ANM: "Temperaturile vor scădea semnificativ"

Vreme rece în România. Alina Șerban, ANM: "Temperaturile vor scădea semnificativ"

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   17:40
Vreme rece în România. Alina Șerban, ANM: "Temperaturile vor scădea semnificativ"

Vremea se răceşte semnificativ începând de duminică, apoi luni va fi rece în toată ţara şi sunt prognozate diferenţe mari de temperatură de la zi la alta.

"Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, o scădere a valorilor termice, pe de altă parte, intensificări ale vântului, astfel încât mâine, duminică, în jumătatea nordică a țării, temperaturile vor scădea semnificativ față de astăzi. 

Vom avea maxime de la 14-15 grade în regiunile nordice, până la cel mult 17-18 grade prin Crișana, prin sudul Transilvaniei și al Moldovei, în timp ce în jumătatea sudică a țării, tot mâine vorbim de vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime ce vor mai urca la valori maxime de 27-28, izolat poate chiar 29 de grade.

Vântul, însă, va prezenta intensificări în toate regiunile pe parcursul zilei de mâine, cu rafale în general de 50-65 km/h, iar la munte peste 80-90 km/h.

Acest proces de răcire va continua, astfel încât luni se va răci și în jumătatea sudică. La nivelul întregii țări, vremea va fi chiar răcoroasă, cu temperaturi maxime de la 10-12 grade, în estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Moldovei, la cel mult 19-20 de grade în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei, chiar dacă vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

Minimele vor fi destul de scăzute și ele, în mod deosebit în noaptea de duminică spre luni, ușor negative în Transilvania, în Maramureș, acolo unde se va produce brumă, mai scăzute cel mai probabil în depresiune din estul ţării", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Vremea

×
Subiecte în articol: vremea meteo anm Alina Șerban