x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical în următoarele zile, chiar înainte de Crăciun. Ce anunță specialiștii de la ANM

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, chiar înainte de Crăciun. Ce anunță specialiștii de la ANM

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   17:30
Vremea se schimbă radical în următoarele zile, chiar înainte de Crăciun. Ce anunță specialiștii de la ANM
Sursa foto: Hepta

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un anunț de ultimă oră cu privire la schimbările meteorologice semnificative care vor afecta țara în zilele imediat următoare, punând în atenție temperaturile neobișnuit de ridicate în această perioadă.

Meteorologul Meda Andrei a explicat că în prezent, temperaturile în sudul țării ating maxime de peste 10 grade Celsius, cu până la 9 grade peste normele climatologice obișnuite. Cu toate acestea, a avertizat că temperaturile vor începe să scadă, rămânând totuși peste medie pentru această perioadă.

"Așadar, avem cu până la 9 grade peste normele climatologice", a subliniat Meda Andrei într-o intervenție la Antena 3 CNN. "Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8...9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi."

De asemenea, meteorologul a atras atenția asupra unei noi încălziri care se va resimți chiar în ziua de Crăciun. Datele actuale indică faptul că pe 25 și 26 decembrie se așteaptă zile foarte calde, posibil chiar mai calde decât cele înregistrate în prezent.

„O nouă încălzire va fi resimțită însă chiar în ziua de Crăciun. Data de 25 și 26 decembrie vor fi zile foarte calde, posibil chiar mai calde decât astăzi. Este adevărat că mai sunt câteva zile bune până la acea dată, iar lucrurile se mai pot schimba, dar în momentul de față vorbim strict de materialele de care dispunem în acest moment", a mai adăugat aceasta.

„Dacă ne referim la precipitații, astăzi și mâine vom avea nebulozitate joasă și ceață, cu precădere dimineața și noaptea. Din noaptea de joi spre vineri și până spre mijlocul săptămânii următoare, vom avea precipitații în vestul, în nordul și în centrul țării, cu foarte puține în sud", a explicat meteorologul.

Pentru regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, se prognozează precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare până în data de 24 decembrie, având în vedere temperaturile mai scăzute din acele zone.

„La munte vor predomina ninsorile, astfel încât, până la Crăciun, stratul de zăpadă ar putea crește considerabil”, a concluzionat Meda Andrei, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: Meda Andrei Crăciun