x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical! Director ANM: Începând de vineri seara vor fi precipitații, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat

Vremea se schimbă radical! Director ANM: Începând de vineri seara vor fi precipitații, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   17:15
Vremea se schimbă radical! Director ANM: Începând de vineri seara vor fi precipitații, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat
Sursa foto: Unsplash.com

Temperaturile de vară încep să facă loc unui val de răcire în zilele următoare, potrivit declarațiilor directorului ANM, Elena Mateescu, făcute luni la Antena 3 CNN. Deși astăzi se apropie de 26 de grade Celsius, se așteaptă ca temperaturile să rămână în intervalul 22-29 de grade Celsius până la finalul săptămânii în întreaga țară.

În prezent, cel mai cald loc este la Jimbolia, cu 24 de grade Celsius, apropiindu-ne deja de maxima unei zile de vară. În restul țării, temperaturile se mențin peste 20 de grade Celsius, inclusiv în București. Mâine, se estimează că temperaturile vor fi cuprinse între 22 și 29 de grade Celsius, cu 25 de grade în Capitală.

Miercuri și joi, se prognozează temperaturi între 17 și 29 de grade Celsius, cele mai ridicate în sud și sud-estul țării. Vineri se așteaptă valori între 19 și 26 de grade Celsius, posibil mai ridicate local, în special în Oltenia și Muntenia.

Cu toate acestea, sâmbătă se previzionează o ușoară scădere a temperaturilor, deși acestea rămân mult peste media climatologică pentru această perioadă, cu valori între 10 și 24 de grade Celsius.

„Vineri vom consemna, de asemenea, valori între 19 până la 26 de grade Celsius, local mai ridicate, până la 28-29 de grade Celsius, în Oltenia și în Muntenia.
Sâmbătă, însă, o ușoară scădere, însă în continuare vorbim de valori cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă, şi e vorba de temperaturi cu 10-12 grade Celsius peste mediile climatologice.

Ziua de sâmbătă va rămâne în același ecart, chiar dacă valorile vor mai scădea, adică între 10 până la 24 de grade Celsius.

Deci, până vineri, vom avea o vreme frumoasă, cu o probabilitate redusă de a avea precipitații. 

Pentru ziua de vineri, ne așteptăm să înregistrăm și să consemnăm precipitații în special în zonele montane și submontane, începând de vineri seara, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, luni, la Antena 3 CNN

×