x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zi de foc pentru bucureșteni: Maxime de până la 38 de grade Celsius!

Zi de foc pentru bucureșteni: Maxime de până la 38 de grade Celsius!

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   10:09
Zi de foc pentru bucureșteni: Maxime de până la 38 de grade Celsius!

Vremea în Capitală va fi caniculară, cu maxime care vor ajunge duminică la 38 de grade, se arată în prognoza specială emisă vineri de ANM.

Astfel, de vineri până sâmbătă la ora 10.00, în zona Capitalei, valul de căldură va persista, dar va diminua ușor în intensitate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

De sâmbătă până duminică la ora 10.00, valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare seara și la începutul nopții.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

De duminică până luni dimineața la ora 10.00, valul de căldură va fi intens și persistent. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bucuresti canicula