x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zona Balcanilor, afectata de căderi masive de zăpadă

Zona Balcanilor, afectata de căderi masive de zăpadă

23 Mar 2018   •   10:25
Zona Balcanilor, afectata de căderi masive de zăpadă

Mai multe ţări balcanice au fost afectate de căderi masive de zăpadă sau de precipitaţii abundente, generând perturbări ale traficului şi pene de electricitate.

 

În Albania au fost înregistrate precipitaţii masive şi intensificări ale vântului, stratul de zapada atingand, pe alocuri 10 centimetri. Desi acoperit de gheata si ninsoare, Drumul Natiunii, una dintre principalele autostrăzi din Albania, nu a fost inchis traficului, poliţia şi responsabilii locali acţionând continuu pentru eliberarea carosabilului.

În zonele rurale au fost semnalate pene de curent, dar nu au fost raportate situaţii de urgenţă. În urma precipitaţiilor masive căzute în întreaga ţară, mai multe zone au fost inundate. Oraşul nordic Shkodra rămâne zona cea mai afectată, cu zeci de case şi sute de hectare inundate.

Inundaţii şi căderi de zăpadă s-au înregistrat şi în Bosnia şi Herţegovina, unde din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară.Totodată, pe drumurile Sarajevo - Foca, Bihac - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Visegrad şi Turbe - Karanovac există pericol de producere de alunecări de teren şi căderi de pietre pe carosabil.

Intemperiile au lovit şi Bulgaria, unde autorităţile au emis o atenţionare de coduri portocaliu şi galben de ninsoare şi ploaie pentru joi şi vineri. Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie a avertizat că în zilele de 22 şi 23 martie întreg teritoriul Bulgariei va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puternic.

Codul portocaliu de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic a fost emis pentru regiunile Vidin, Vraţa, Montana, Pleven, Loveci, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik, Kjustendil, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Şumen, Silistra, Dobrich şi Varna. Meteorologii estimează că în zonă stratul de zăpadă va atinge între 15 şi 30 de centimetri şi vor fi condiţii de viscol. AGERPRES

×