x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Timp Liber - 14 aprilie 2014 Grădina vrăjită

Grădina vrăjită

09 Mai 2014   •   20:26
Grădina vrăjită

Să facem (mai întâi) un exerciţiu de imaginaţie...
Avem o grădină superbă. Acum, liliacul este înflorit, castanii s-au deschis ca nişte candele. Poate o “mâna Maicii Domnului”, ceva mai grabită de căldura de afară, ne dăruieşte deja parfumul său, iar “floarea miresei” aşteaptă să împodobească vreun căpşor perfect de copilă.
Stăm liniştiţi în grădină, aşezaţi frumos la o masă, pe o banchetă comodă şi sorbim un ceai... Apoi, vine seara şi toate minunăţiile din grăidna noastră se ascund în obscuritate.
Acum… apelăm la un exerciţiu tehnic. Ori aprindem câteva lumânări ori apelăm la… produsele de iluminat pentru exterior de la IKEA. 
Pe lângă “candelele” castanilor aşezăm o ghirlandă luminoasă ale cărei lumini sunt... sub formă de vrăbiuţe. Sau poate vrem o seară cu iz japonez sau pur şi simplu o ghirlandă mai romantică, din becuri rotunde şi multicolore.
Finalul exerciţiilor: o grădină luminată, modernă, haioasă sau romantică. Şi foarte ieftin. Pentru că (aproape) toate aceste  corpuri de iluminat pentru exterior se încarcă cu energie solară!
Dacă este o seară mai răcoroasă sau ne este dor de şemineul din casă, ne cuibărim bine pe canapea şi aprindem un şemineu pentru exterior.
Orice vom alege, grădina noastră va fi una vrăjită.

×