x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Turism medical - 10 iunie 2014 Cele mai “sportive” destinaţii de vacanţă

Cele mai “sportive” destinaţii de vacanţă

de Sebastian S. Eduard    |    27 Iun 2014   •   16:04
Cele mai “sportive” destinaţii de vacanţă
Sursa foto: Thinkstock

Central Park din New York a fost votat cel mai bun loc din lume pentru alergare, conform unui studiu recent, realizat de British Airways. Ca să afle care sunt cele mai populare, dar şi cele mai neatractive locuri din lume pentru diverse activităţi sportive, BA a realizat un studiu pe un eşantion de 2.000 de persoane.

Ricky Gervais, Madonna şi Jake Gyllenhaal sunt doar câteva celebrităţi care preferă să facă zilnic jogging în Central Park, din Manhattan.
New York-ul este una dintre cele mai populare destinaţii de zbor din lume, iar Central Park atrage vizitatori de pretutindeni. Central Park a întrecut Golful Sydney din Australia şi Richmond Park din Londra, clasându-se pe primul loc. La polul opus, Death Valley din SUA a fost ales drept cel mai nefericit loc pentru alergare, din cauza terenului accidentat şi a arşiţei toride.

“Central Park joacă un rol important pentru sănătatea şi starea de bine a multor oameni, primind mai bine de 40 de milioane de vizitatori în fiecare an. Iar 10% dintre aceştia sunt alergători! Organizaţia Central Park Conservancy se mândreşte cu faptul că răspunde de refacerea şi întreţinerea parcului şi le suntem recunoscători numeroşilor noştri susţinători care ne ajută să atingem acest obiectiv”, a declarat Douglas Blonsky, President & CEO, Central Park Conservancy.

Unde înotăm? Unde facem ciclism?
Majoritatea participanţilor la studiu (30%) au votat Insulele Maldive drept cel mai bun loc de pe planetă pentru înot, fiind urmat de Marea Barieră de Corali din Australia (18%) şi splendida piscină Marina Bay Sands din Singapore (8%), care domină oraşul de pe acoperişul unei clădiri, de la 200 de metri înălţime.
În materie de ciclism, regiunea Yorkshire Dales din Anglia a învins Venice Beach, plaja scăldată de soarele Californiei, şi drumurile de ţară din Insula Wight, fiind votată cea mai bună destinaţie din lume pentru sportul pe două roţi (17%).

Cele mai puţin populare destinaţii pentru activităţi sportive s-au dovedit a fi cele cu climate
extreme – de la frigul cumplit din Antarctica şi Alaska până la arşiţa toridă din Death Valley sau Al’Azziyah din Libia, una dintre cele mai caniculare zone locuibile de pe glob.

Cel mai bun loc din lume pentru alergare:
1. Central Park, New York, SUA (22%)
2. Golful Sydney, Australia (12%)
3. Richmond Park, Anglia (8%)
4. Marele Zid Chinezesc (7%)
5. Patagonia, Chile (5%)

Cel mai bun loc din lume pentru ciclism:
1. Yorkshire Dales (17%)
2. Venice Beach, SUA (11%)
3. Insula Wight (10%)
4. Alpii Franţei (9%)
5. Insula Cape Breton, Canada (7%)

Cel mai bun loc din lume pentru înot:
1. Insulele Maldive (30%)
2. Marea Barieră de Corali, Australia (18%)
3. Piscina Infinity, amenajată pe acoperişul unui hotel din Singapore (8%)
4. Laguna de Cristal, Chile (4%)
5. Piscina Hamilton, Texas (4%)

×