x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 10 trucuri ca să-ți ajuți memoria... să nu te uite

10 trucuri ca să-ți ajuți memoria... să nu te uite

de Dan Cuandi    |    14 Mai 2014   •   23:18
10 trucuri ca să-ți ajuți memoria... să nu te uite

 Iti pierzi des ochelarii sau cheile? Se intampla sa nu-ti amintesti numele unui actor pe care l-ai vazut chiar ieri intr-un film? Nu intra in panica! Poti sa-ti recapeti si sa-ti protejezi memoria

1. Cu ce te ocupi?
Nu exista nicio activitate miraculoasa. Secretul este de a ramane intelectual activ, de a-ti diversifica experientele. Fiecare problema rezolvata dezvolta noi conexiuni neuronale, care sunt adevaratele noastre „suporturi” de memorie.Nu te opri niciodata din a acumula cunostinte noi. Este stiut ca un nivel ridicat de educatie iti permite sa-ti folosesti creierul permanent in asa fel incat acesta se obisnuieste sa se afle in permanenta activitate. In acest mod, el va reusi sa faca fata unor eventuale puseuri de amnezie. Intre activitatile recomandate se numara, in afara de cele intelectuale, gradinaritul, calatoriile (pentru ca acestea necesita elaborarea de planuri minutioase), dar si cititul, jocul de carti si vizionarea programelor de stiri la televizor, navigarea pe Internet, intalnirile cu prietenii. Atentie, pentru pastrearea unei memorii bune, inainte de toate, se recomanda o atitudine optimista fata de viata in general.

2. Organizeaza, structureaza, claseaza...
Inca de foarte mici acumulam informatii pe care le retinem automat. De la 30 de ani incolo insa, memoria, bogata in date, are nevoie sa fie organizata, structurata, clasata. De la aceasta varsta este aproape imposibil sa incerci sa acumulezi in continuare fara sa incerci sa grupezi informatiile, sa le triezi si sa le stergi pe cele inutile. De exemplu, pentru a retine un text, putem asocia continutul paragrafelor, asa cum ni-l imaginam, cu obiecte din casa sau cu orice altceva familiar. Pentru un numar de telefon, este mai usor daca il retinem in grupuri de cate doua cifre, iar continutul unui articol poate fi memorat usor daca ne imaginam un scenariu compus din elementele lui definitorii.

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro



×
Subiecte în articol: felicia creier