x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 3 experiențe pe care trebuie să le încerci o dată în viață

3 experiențe pe care trebuie să le încerci o dată în viață

22 Iul 2024   •   10:19
3 experiențe pe care trebuie să le încerci o dată în viață
Sursa foto: Shutterstock

Orice fel de experiență, care aduce bucurie, informație și conexiune, este esențială în evoluția și dezvoltarea personală. De aceea nu strică să îți faci o listă cu principalele lucruri și activități pe care ți-ar plăcea să le explorezi.

Ți-am pregătit mai jos câteva idei care să îți servească drept sursă de inspirație. Acestea te pot ajuta să îți extinzi cunoștințele, cercul de prieteni și poate chiar să faci o schimbare pe partea de job. Sunt lucruri pe care merită să le încerci o dată în viață, care pot rămân amintiri sau lecții prețioase. Iată mai jos câteva recomandări!

Înscrie-te la cursuri noi

Educația este un proces care nu se încheie niciodată. De aceea, în ton cu preferințele și pasiunile tale, te poți înscrie la niște cursuri de formare profesională. Dacă nu vrei să intri în banii de salariu, atunci poți apela la un credit online, care se obține ușor și rapid. Această variantă de ajutor financiar este o bună soluție în vederea îndeplinirii obiectivelor tale. Nu pierzi timp cu vizite la bănci sau cu prezentarea a numeroase acte. Trebuie doar să ai vârsta de 19 ani împlinită, un venit stabil din salariu sau din pensie. Investiția în educația și dezvoltarea personală este binevenită, indiferent de vârstă. Cursurile de specialitate constituie un pas important în consolidarea cunoștințelor profesionale și te pot ajuta în timp să faci o schimbare de job sau să avansezi la cel actual. Deprinderea și dezvoltarea de noi abilități pot fi văzute și ca o cale de a face bani în plus, pe lângă jobul existent, sau pot fi o idee de la care să pornească propriul business. Poți face cursuri în arii diferite de activitate, cum ar fi marketing online, fotografie sau cosmetică, dar și multe altele.

Mergi cu cortul

Conexiunea cu natura este esențială în viața unui om. Poți încerca o experiență inedită de a petrece cel puțin o noapte cu cortul, în locuri special amenajate, la munte sau la mare. Cu acest prilej te poți bucura de o priveliște spectaculoasă și să admiri noaptea cerul înstelat. Este o bună idee să petreci astfel timp cu o persoană dragă ție și să creezi amintiri și momente prețioase. Poți încerca în primă fază să petreci o noapte cu cortul ca să vezi cum este această experiență pentru tine, iar ulterior dacă ți-a plăcut, o poți repeta în același loc sau, de ce nu, în locuri diferite.

Vizitează cele mai calde vs cele mai reci locuri de pe planetă

Călătorile sunt, fără îndoială, amintiri care rămân speciale, în ciuda trecerii timpului și care aduc zâmbet, emoție și plăcere. Te-ai gândit cum ar fi să ajungi în cele mai calde, respectiv cele mai reci locuri de pe planetă? Cei de la virginexperiencedays.co.uk vin cu această propunere inedită, susținând că este o modalitate excelentă prin care poți obține o perspectivă vastă asupra lumii. Pe planeta noastră  există o mare varietate de culturala iar explorarea acesteia,îți va aduce, cu siguranță un plus de valoare în dezvoltarea personală.

Pe lista experiențelor pe care merită să le încerci o dată în viață se mai pot regăsi și alte activități, cum ar fi învățarea unui sport nou, cunoașterea unei limbi străine, participarea la festivaluri și concerte ale artiștilor preferați și multe altele.

×