x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 8 cele mai longevive rase de pisici. Blânde, iubitoare, inteligente

8 cele mai longevive rase de pisici. Blânde, iubitoare, inteligente

de Anastasia Paul    |    02 Aug 2023   •   00:40
8 cele mai longevive rase de pisici. Blânde, iubitoare, inteligente
Sursa foto: Hepta

Dacă ești un iubitor de pisici, știi că aceste feline adorabile aduc multă bucurie în vața ta și vrei să-ți fie alături cât mai mult timp. 

Din fericire, anumite rase de pisici sunt cunoscute pentru longevitatea lor, făcându-le alegerea perfectă pentru cei care caută un tovarăș felin pe viață.

Iată 8 rase de pisici care trăiesc cel mai mult:

1. Maine Coon - Uriașul blând
Denumită adesea „gigantul blând”, pisica Maine Coon este renumită pentru mărimea și natura ei prietenoasă. Nu numai că arată impresionant dar sunt sănătoase și longevive. Cu îngrijirea și nutriția adecvată, poate trăi între 12 - 15 ani, iar unele pot depăși venerabila vârstă de 20 de ani, scrie simplymithai.com.

2. Siameză - Grațioasă și atemporală
Pisica siameză are o alură elegantă și atemporală. Dincolo de aspectul ei uimitor, această pisică are o sănătate robustă și o longevitate remarcabilă. Durata medie de viață este de 15 - 20 de ani. Este un bun companion. Rămâne activă și plină de viață până la bătrânețe. 

3. Albastru de Rusia - Eleganță 
Această pisică este recunoscută pentru blana sa albastru-gri și ochii verzi captivanți. Este inteligentă și afectuoasă, are o sănătate bună și trăiește până la 15-20 de ani, și chiar mai mult. Este jucăușă și este o prietenă loială. 

4. Ragdoll - Păpușa de cârpă
După cum sugerează și numele, pisica Ragdoll este foarte relaxată și adesea se preface că șchioapătă pentru a fi luată în brațe. Este afectuoasă și extrem de blânfă. Trăiește între 12 - 17 ani. Atitudinea sa relaxată și sănătatea excelentă contribuie la longevitatea ei impresionantă.

5. Birmaneză - Fluture social
Pisica birmaneză este renumită pentru personalitatea ei sociabilă și afectuoasă. Este fermecătoare și adoră să fie în preajma oamenilor. Poate forma legături puternice cu stăpânii ei. Cu o îngrijire adecvată, poate trăi între 15 - 18 ani, uneori chiar mai mult, asigurând o relație de durată și iubitoare cu familia ei umană.

6. Sphynx - Unic 
Pisica Sphynx nu are blană dar personalitatea ei îndrăzneață și comportamentul jucăuș cuceresc rapid inimile celor care o întâlnesc. În cpofida lipsei de blană, este surprinzător de rezistentă și poate trăi între 12 - 16 ani sau mai mult cu îngrijirea și atenția adecvate.

7. British Shorthair - Aristocratul fermecător

Această pisică are fața rotundă, blana de pluș și personalitate fermecătoare, cu un aer aristocratic. Are o durată de viață de 12 - 20 de ani sau mai mult.

8. Pisica Chartreux

Este o pisică liniștită, cu blana albastur-gri și ochi arămii captivanți. Este cunoscută pentru inteligența și adaptabilitatea sa, făcându-le animale de companie minunate. Cu o durată de viață de 12 - 18 ani, pisica Chartreux aduce bucurie și companie stăpânilor lor pentru o perioadă lungă de timp.

Concluzie:
Indiferent de rasă, nu uita să-i oferi pisicii tale îngrijirea de care are nevoie, o dietă echilibrată, exerciții fizice și controale veterinare regulate.

×
Subiecte în articol: pisici longevitate