x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Aventura „Ie, Românie” începe, de Mărțișor, în Maramureș Mircea Radu, ajutat de Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie să găsească cele mai mândre fete

Aventura „Ie, Românie” începe, de Mărțișor, în Maramureș Mircea Radu, ajutat de Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie să găsească cele mai mândre fete

25 Feb 2018   •   20:48
Aventura „Ie, Românie” începe, de Mărțișor, în Maramureș  Mircea Radu, ajutat de Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie să găsească cele mai mândre fete

Show-ul “Ie, Românie” începe joi, 1 martie, și vineri, 2 martie, de la ora 21.15, la Antena 1 și va debuta ca o aventură rurală, al cărei scop este acela de a descoperi fete frumoase și harnice și oameni talentați din cele nouă regiuni istorice ale României: Maramureș, Bucovina, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Banat, Crișana și Dobrogea.

Pentru această emisiune, Mircea Radu a repornit după zece ani caravana, de astă dată din dragoste pentru frumusețile adevărate ale României. Caravana “Ie, Românie”, condusă de el, va duce în fiecare regiune istorică câte două vedete, aflate în competiție directă, și un juriu venit special de la București: Andreea Bălan, Nicolai Tand și Cosmin Seleși. Misiunea lor este să descopere cele mai frumoase fete de la țară și cei mai talentați oameni ai satului.

În finala locală, cei mai talentați săteni vor fi premiați cu 1.500 de lei, iar cea mai frumoasă fată a regiunii va primi un premiu de 5.000 de lei și se va califica în marea finală de la București, al cărei premiu este de 20.000 de euro.

Prima oprire a caravanei “Ie, Românie” a fost în Maramureș, ținutul horincii și al oamenilor care duminica merg la biserică îmbrăcați în minunatele lor costume populare, iar entuziasmul și ospitalitatea localnicilor l-au impresionat profund pe prezentator. Mircea Radu a fost recunoscut de localnici și primit cu brațele deschise de fiecare dintre aceștia.

Dincolo de ospitalitatea extraordinară, dincolo de tradiții și de meștesug, dincolo de toate lucrurile care într-adevăr se păstrează aici, în Maramureș atmosfera este grozavă și abia aștept să înceapă această emisie, pe care știu sigur că și voi o așteptați cu nerăbdare”, spune prezentatorul show-ului, Mircea Radu.

Pâine caldă scoasă de pe vatră, prăjituri de casă, brânzoaice cu urdă, vin fiert cu scorțișoară, tradiționala mămăligă, cunoscută aici sub numele de coleșă, sărmăluțe în foi de varză murată, șorici frecat cu sare și nelipsita horincă sunt câteva dintre bunătățile cu care oamenii din Botiza, Bogdan Vodă, Șieu și Rozavlea i-au întâmpinat pe oaspeții de la București.

Cele două vedete care l-au ajutat pe Mircea Radu să descopere frumoasele locului și talentele autentice ale zonei au fost de această dată Ionuț Iftimoaie, campion mondial K1, și Dana Săvuică, femeie de afaceri și fost fotomodel.

Sunt extrem de emoționată, pentru că îmi doream de foarte multă vreme să vin în această zonă. Aici trasăturile oamenilor sunt curate și frumoase și mă aștept să găsesc multe fete frumoase. Că sunt și talentate, și deștepte, și gospodine, ăsta este deja un bonus. Mă bucur că văd la tot pasul frumusețe autentică și naturală, neprelucrată, nespoită, nealterată. Cred că vom fi câștigători atât eu, cât și Ionuț pentru că, până la urmă, arătăm frumusețile noastre, care nu sunt ușor de descoperit, și fața nevăzută a României. Consider că ăsta este cel mai mare câștig pentru mine”, spune Dana Săvuică.

Pentru mine, este superb să fiu aici. Am descoperit oameni minunați, fete frumoase, oameni talentați dar, mai ales, oameni gospodari, primitori, care m-au primit cu zâmbetul pe buze, care mi-au transmis energie pozitivă și care mi-au arătat dragostea lor. Sunt fericit că fac parte din acest proiect”, adaugă Ionuț Iftimoaie.

Care sunt mândrele zonei și talentele autentice descoperite în Maramureș, dar și cum se vor prezenta acestea în fața juraților Andreea Bălan, Nicolai Tand și Cosmin Seleși, telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi, 1 martie, și vineri, 2 martie, de la ora 21.15, la “Ie, Românie”, după show-ul “Guess My Age – Ghicește vârsta”.

×
Subiecte în articol: Ie, Românie mircea radu