x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Biserica unde se află moaștele Sf. Ciprian. Credincioșii se roagă pentru alungarea vrăjilor și blestemelor

Biserica unde se află moaștele Sf. Ciprian. Credincioșii se roagă pentru alungarea vrăjilor și blestemelor

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2023   •   14:30
Biserica unde se află moaștele Sf. Ciprian. Credincioșii se roagă pentru alungarea vrăjilor și blestemelor
Sursa foto: doxologia.ro

Lăcașul de cult unde se află moaștele Sf. Ciprian atrage sute de credincioși în fiecare zi.

Biserica în care se află mâna dreaptă a Sfântului Ciprian. Lăcaşul atrage sute de credincioşi zilnic care se roagă pentru alungarea vrăjilor şi blestemelor

 

Biserica Zlătari se află pe Calea Victoriei, între străzile Stavropoleos şi Lipscani, în apropierea Muzeului Naţional de Istorie a României, și aici se află mâna  dreaptă a Sf. Mucenic Ciprian, Izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească.

Lăcaşul de cult are două hramuri: Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina. Numele vechi al bisericii vine de la meşterii zlătari din mahalaua „popii Manta”. Aceștia ar fi ridicat un mic locaş din lemn, în veacul al XVII-lea, pe locul Zlătarilor de la Sărindar, donat Elenei, fiica lui Radu - Vodă Şerban şi mamă a Cantacuzinilor din Muntenia. Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului este pomenită în documente la 25 august 1667.

Pictura interioară a fost realizată de maestrul Gh. Tattarescu, care a studiat în Italia. Lucrarea este realizată în ulei, cu scene biblice grupate în panouri mari, influenţa artei religioase occidentale fiind prezentă. Tâmplăria sculptată în lemn şi poleită, împreună cu icoanele sale ferecate în argint, reprezintă opere de artă, scrie zlatari.ro

Biserica este luminată prin ferestre cu vitralii reprezentând icoane de sfinţi. 

Sfântul Ciprian a fost mare vrăjitor în Antiohia Pisidiei, dar prin credinţa şi curăţia sufletească a fecioarei Iustina s-a convertit la creştinism. Oamenii îl cinstesc pentru viața închinată slujirii lui Hristos și pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop. 

Acesta este cinstit ca cel care înlătura farmecele și vrăjile. Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stângă a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. 

În sfântul locaş se află și o icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, aşezată spre venerare în firida din latura de sud-est a naosului.

Programul Bisericii Zlătari

Biserica este deschisă zilnic între orele 8-20. În fiecare zi, un preot spune rugăciuni, spovedanii, acordă sfaturi duhovniceşti.

Luni 17-19.30

Acatist, Sfântul Maslu, Rugăciuni de dezlegare şi de binecuvântare a casei şi a familiei.

Miercuri 17-19.30
Acatistul Sfântului Mucenic Ciprian, Agheasma mică, citirea acatistelor, rugăciuni de dezlegare

Vineri 17-19.30
Vecernie cu litie, Acatistul Maicii Domnului, Molifte, citirea acatistelor, rugăciuni de dezlegare

Sâmbătă 8.30-11

Sfânta Liturghie, Pomenirea celor Adormiţi întru Domnul, Slujbe de cerere a credincioşilor 

Duminică și sărbători mari 8.30-12

Utrenie şi Sfânta Liturghie

×