x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 5 atractii de top in Sardinia

5 atractii de top in Sardinia

18 Apr 2013   •   16:52
5 atractii de top in Sardinia

“Paradisul” din Mediterana este atat de frumos, incat chiar si italienii o aleg drept destinatie de vacanta. Sardinia este renumita pentru tarmurile insorite si plajele albe, cu nisip fin, intrerupte de mici golfuri, cu apa ca de cristal, dar exista multe alte locuri minunate, ce abia asteapta sa fie descoperite de zecile de mii de turisti care o viziteaza an de an.

Clima mediteraneana blanda face din Sardinia un loc potrivit de vacanta tot timpul anului. Pentru ca, pe langa atractia principala – plajele, poti petrece o vacanta minunata in muntii Sardiniei, descoperind cultura locala si stilul de viata traditional, care inseamna si branzeturile din lapte de oaie, sunca si salamurile picante si, bineinteles, minunatele vinuri, caci nu degeaba Sardinia se mai numeste si “insula vinului”. O saptamana de vacanta nu este de ajuns pentru a explora toata insula, de aceea o lista cu cateva dintre atractiile insulei iti va fi de folos.

Plajele din statiunea Costa Rei au nisip auriu, apa limpede, golfurile Sant’Elmo si peisaje de o rara frumusete. “Jocurile de lumini” create de razele soarelui pe tot parcursul zilei sunt unul dintre farmecele care ii fac pe turisti sa revina in acest paradis. Stancile formeaza mici golfuri, creand privelisti ce par desprinse dintr-un tablou. Daca ajungi in zona, viziteaza Cala Sinzias si Free Beach Club si incearca sa faci o plimbare calare, pe malul marii. Plaja Spiaggia di Porto Giuncu, din apropierea portului, este nestemata Sardiniei, se mandreste cu cel mai fin si mai alb nisip si cele mai albastre ape.

Insula Tavolara, o stanca inalta de sase sute de metri, calcaroasa, are un platou care arata ca o imensa masa. Stancile care coboara pana in mare, colorand apa in nuante incredibile, formeaza mici rezervatii marine in care vietuiesc specii protejate. Fa o oprire la restaurantul Da Tonino si, daca ajungi in Sardinia in jurul datei de 20 iulie, insula gazduieste „Una Notte in Italia”, festival de film independent italian. Timp de trei seri vei putea viziona filme intr-un decor salbatic si romantic, la lumina stelelor.

In Cagliari, capitala insulei, oras cu istorie de doua milenii, peste care au trecut multe civilizatii, trebuie sa vizitezi Castello, adica cea mai veche parte a orasului, situat pe un deal, de unde ai o panorama a intregului oras si a imprejurimilor. Aici poti admira Catedrala Santa Maria, Palatul Arhiepiscopului si Turnurile Elefant si San Pancrazio. In zona portului este o strada cu magazine si cafenele, Primaria si cateva biserici. Tot in Cagliari este si una dintre cele mai mari gradini botanice din Italia, cu o bogata colectie de plante tropicale si mediterane.

Cala Gonone, o mica asezare de pescari, a fost multa vreme izolata de restul Sardiniei pentru ca nu se putea ajunge aici decat cu barca. Odata cu construirea tunelului care leaga Cala Gonone de orasul Dorgali, satul a devenit foarte cautat de turisti datorita calitatii apelor sale si a frumusetilor naturale din Rezervatia Gennargentu.

La Madalena este singura insula locuita din arhipelagul nord-estic. De aici, poti ajunge foarte repede la Caprera, insula unde Giuseppe Garibaldi si-a petrecut ultimii ani din viata. Casa lui si mormantul sunt monumente nationale si pot fi vizitate zilnic intre 9:00 si 18:00.Parcul acvatic Maddalena este o atractie irezistibila pentru iubitorii de soare si mare, precum si de cei care-si doresc sa intre in comuniune cu natura.

Oferta charter Sardinia
Hotel Residence Calarossa 3* - de la 400 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare, asistenta turistica. Best Tourism Hypermarket, www.bestttourism.ro tel. 031.226.33.25


×
Subiecte în articol: oferta charter Sardinia