x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 5 locuri pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață

5 locuri pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață

16 Iun 2022   •   17:22
5 locuri pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață
Sursa foto: Shutterstock.com

Lumea este plină de minunății, de regiuni frumoase care atrag turiștii datorită vederii magnifice. Și aici vorbim de locuri extraordinare, fără să includem și cele 7 obiective considerate minunile lumii.

Pentru că această planetă are atât de multe locuri de vizitat, încât va fi greu să prioritizezi doar câteva dintre ele pentru excursiile pe care le ai într-o viață. În cazul în care crezi că bugetul îți este insuficient, prin Viaconto poți să obții credite online avantajoase pentru călătoriile tale dintr-o viață!

Cu toate acestea, am încercat să selectăm doar câteva dintre cele mai fascinante locuri din lume pe care merită să le vizitezi măcar o dată. Dacă ești avid de călătorii, următoarea listă va fi cu siguranță pe placul tău:

1.Abația Mont-Saint-Michel, Franța

Mont-Saint-Michel este o abație gotică înconjurată de un sat care, la rândul său, este parțial înconjurat de ape. Este ca și cum ai vedea o altă lume separată de realitate care plutește pe apă. Influența timpurilor medievale poate fi văzută în stilul său arhitectural, care contează foarte mult pentru că oferă o atmosferă misterioasă locului.

 

Atmosfera Abației și satului de prin împrejurimi este oferită de istoria antică, așa că nu ezita în a afla mai multe informații despre acest loc. Mai mult, ai ocazia să te plimbi prin pasajul de pelerinaj care se întâmplă doar o dată pe zi în timpul mareelor.

2.Marea Gaură Albastră, Belize

Aproape la fel de încântătoare ca o Gaură Neagră din Univers (la care nu putem ajunge), Marea Gaură Albastră este o formațiune naturală imensă care aparține Barierei de Corali din Belize. Dacă ești pasionat de scufundări sau ți-ar plăcea să încerci, aceasta este cea mai bună destinație pentru a explora habitatele naturale bogate.

 

Unicitatea acestui loc se evidențiază prin faptul că ai oportunitatea de a experimenta îndeaproape stalactitele și stalagmitele subacvatice, precum și pasajele extraordinare din adâncuri. Astfel că, dacă alegi scufundările în Marea Gaură Albastră, ai șansa de a vedea consecințele transformărilor Pământului care au început cu mulți ani în urmă.

3.Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este, fără îndoială, unul dintre cele mai renumite locuri turistice datorită a două fapte: este o minune arhitecturală impresionantă și una dintre cele mai mari construcții ale lumii realizate de om. Imaginează-ți doar fortificațiile și zidurile care se întind pe mii de kilometrii de la est la vest!

 

În ansamblu, Marele Zid Chinezesc se aseamănă cu un dragon uriaș șerpuit, simbolul care reprezintă cu adevărat cultura Chinei.

4.Aurora Boreala, Islanda

Aurora Boreală sau Luminile Nordului este un fenomen al luminii naturale care merită văzut și la care, cu siguranță, te-ai gândit deja. Islanda este cel mai bun loc din Scandinavia de unde poți experimenta Aurora Boreală. Cea mai bună opțiune pentru a prinde jocul de lumini nordice este în perioada septembrie - martie, în perioada nopților lungi.

 

Există mai multe locuri în Islanda de unde poți cuprinde o imagine bună a Aurorei Boreale: Parcul Național Thingvellir, Laguna Ghețarului Jokulsarlon și Cascada Skogafoss.

5.Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Nu există nici o îndoială că Marele Canion este cel mai vizitat loc nu doar din America, dar și din întreaga lume. Acest loc este demn de vizitat cel puțin o dată în viață, având în vedere că este unul dintre cele mai recunoscute repere de pe Pământ. Mai mult decât atât, este considerat un loc plin de mistere.

 

Iar tu ești atât de pasionat de călătorii, încât nu poți să reziști locurilor misterioare, nu-i așa?

 

 

×