x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a pleca în Malta

7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a pleca în Malta

29 Apr 2013   •   14:35
7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a pleca în Malta

Vechiul dicton  “Cand esti la Roma, te porti ca romanii” este valabil oriunde in lume. Daca ai de gand sa-ti faci vacanta in Malta, iata ce trebuie sa stii:
 
Te poti intelege cu localnicii folosind limba engleza, pe care majoritatea o inteleg si o vorbesc, cel putin la nivel de baza.  Chiar daca ti se pare ca malteza seamana cu araba, nu spune acest lucru pentru maltezii se vor simti jigniti.

Nu alege restaurantul care pare cel mai ieftin, vei fi dezamagit de calitatea mancarii si nici pretul nu va fi prea mic. Alege localurile care sunt pline de clienti sau cele recomandate de ghidurile de calatorie. Portiile sunt foarte generoase asa ca nu te avanta sa comanzi mai mult de doua feluri.

Daca vrei sa inchiriezi o masina, tine cont ca se circula pe stanga. Asta inseamna ca masinile au volanul pe dreapta, iar schimbatorul de viteze in stanga. Alcoolul si condusul sunt o combinatie obisnuita in Malta, in serile de vineri sau sambata peste jumatate din soferi sunt ametiti bine. La traversare, te uiti intai in dreapta si apoi in stanga!

Pe plajele din Malta nu ai voie sa faci nudism sau plaja topless. Inoata acolo unde o fac si maltezii si nu te avanta in larg, exista zone foarte periculoase, cu curenti marini reci. Nu te expune la soare la pranz, cand soarele este foarte puternic si foloseste fara restrictie creme cu factor de protectie ridicat.

Tinuta de plaja este acceptata doar pe plaja. Barbatii nu au voie sa mearga pe strada fara tricou. La intrarea in biserici trebuie sa ai bluze cu maneca si pantaloni lungi.

Apa de la robinet este potabila, desi are un usor gust metalic si de apa de mare. De gustul metalic scapi daca lasi robinetul sa curga putin inainte de a bea. De gustul de apa de mare nu scapi, pentru ca asta este, de fapt: apa de mare desalinizata printr-un proces extrem de costisitor. Fa dusuri rapide si nu lasa apa sa curga fara rost, resursele insulei sunt limitate!
De Catalina Alberti

Oferta sejur Malta
Hotel Seashells Resort at Suncrest 4* - de la 521 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Malta Travel, www.malta.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta