x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 8 țări care NU sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților

8 țări care NU sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   19:45
8 țări care NU sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților
Sursa foto: Hepta

Ziua Îndrăgostiților are loc pe 14 februarie însă sunt multe țări care nu sărbătoresc această perioadă dedicată iubirii.

Iată țările care nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților:

1. Uzbekistan
Uzbekistanul este cunoscut pentru istoria sa îndelungată și cultura diversă, islamul fiind religia dominantă. Țara a fost tolerantă cu Ziua Îndrăgostiților timp de mulți ani, până în 2012, când a fost emis un decret de către Departamentul de Iluminare și Promovare a Valorilor din Ministerul Educației care interzice această sărbătoare.

Astfel că locuitorii acestei țări omagiază ziua de naștere a eroului țării lor – Babur – un împărat Mughal. Ziua Îndrăgostiților nu este ilegală, dar este puternic descurajată în favoarea comemorării lui Babur.

2. Iran

În ultimii ani, autoritățile iraniene și-au propus să interzică sărbătorile de Valentine’s Day, numind sărbătoarea „un obicei occidental decadent” și amenințând magazinele și restaurantele cu urmărirea penală dacă vând cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

În pofida acestui fapt, numeroase restaurante din Teheran sunt rezervate și multe magazine vânnd ursuleți de pluș și ciocolată. Întrucît sfidează legea, unitățile folosesc un sistem prin care îi urmăresc pe inspectorii care patrulează de Ziua Îndrăgostiților.

3. Malaezia
Malaezia este o monarhie constituțională federală din Asia de Sud-Est, împărțită de Marea Chinei de Sud în două regiuni. Constituția acordă libertate religioasă întrucât este o țară multietnică și multiculturală, a cărei populație este în proporție de 60% musulmană. Capitala este Kuala Lumpur.

Din 2005, sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților a fost însă interzisă. Departamentul de Dezvoltare Islamică din Malaezia dă vina pe sărbătoare pentru orice, de la avort la alcool, și consideră că poate provoca dezastre și decădere morală în rândul tinerilor.

Există chiar și o campanie anuală împotriva Zilei Îndrăgostiților. Oricine iese și sărbătorește o face pe propriul risc, riscând chiar să fie arestat.

 4. Indonezia
Nicio lege nu interzice în mod expres sărbătorirea acestei zile în Indonezia. Cu toate acestea, în unele zone ale țării, cum ar fi Surabaya și Makassar, unde oamenii au opinii musulmane mai radicale și sunt folosite tactici de intimidare sau interdicții la scară mică, în timp ce în Bando Aceh există o interdicție totală.

5. Arabia Saudită
În Arabia Saudită, oficialii conservatori impun interzicerea sărbătorii. Vânzărilede trandafiri, obiecte de culoare roșie și felicitări cu tematică amoroasă sunt interzise înainte de 14 februarie. Fenomenul a dus la crearea unei piețe negre a produselor de Ziua Îndrăgostiților.

6. Pakistan
Pakistanul este o altă țară care are sentimente amestecate cu privire la Ziua Îndrăgostiților. Au fost numeroase revolte în jurul sărbătoririi Zilei Îndrăgostiților. În 2014, două universități din Peshawar și Pakistan s-au confruntat cu convingerile referitoare la ideologia Zilei Îndrăgostiților în viziunea legii islamice.

Studenții au aruncat cu pietre unii în alții, ceea ce a dus în cele din urmă la focuri de armă de ambele părți, rănind 3 studenți, potrivit Wedded Wonderland.

Un cetățean a solicitat la Înalta Curte din Islamabad să se interzică ziua. În cele din urmă, pe 7 februarie 2018, Înalta Curte de la Islamabad a interzis sărbătiarea de Ziua Îndrăgostiților și mediatizarea, susținând că este de cultură occidentală și contrazice învățăturile islamice. Nu toată lumea din Pakistan este de acord cu această decizie, în special studenții și vânzătorii de flori care s-au descurcat bine de Ziua Îndrăgostiților.

7. India
Ca urmare a revoluției sale independente din Imperiul Britanic în 1947, guvernul indian a refuzat să susțină valorile și cultura occidentală.

În 2015, liderul de partid Chandra Prakash Kaushik a declarat pentru The Times of India:

„Nu suntem împotriva dragostei, dar dacă un cuplu este îndrăgostit, atunci trebuie să se căsătorească… dacă nu sunt siguri, nu ar trebui să slăbească dragostea mergând deschis împreună.”

8. Rusia
Din punct de vedere tehnic, Rusia sărbătorește un fel de Ziua Îndrăgostiților, dar este foarte diferită de sărbătoarea tradițională.

Pe 8 martie, rușii sărbătoresc Ziua Internațională a Femeii în același mod în care culturile occidentale sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților.

În această zi este foarte obișnuit să-și dăruiască unul altuia flori și ciocolată, așa cum se așteaptă ca soții și iubiții să gătească și să facă curat, permițând femeilor să aibă o zi întreagă de odihnă.

În loc de Ziua Îndrăgostiților, Rusia alege să sărbătorească dragostea pentru femei, aducând un omagiu femeilor de pe tot globul și drepturi egale, potrivit raportului Wedded Wonderland, notează thenationonlineng.net.

×
Subiecte în articol: ziua indragostitilor sarbatoare