x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Agențiile speră să revină în forță rezervările timpurii

Agențiile speră să revină în forță rezervările timpurii

de Diana Scarlat    |    01 Dec 2020   •   16:56

Unele agenții de turism din România au înregistrat o ușoară creștere a vânzărilor în regim „early booking”, după ce a fost anunțată campania de vaccinare împotriva COVID-19. Schimbarea de comportament a cumpărătorilor s-a observat în campaniile de reduceri din luna noiembrie, care au adus un număr de rezervări peste aşteptări, pentru o lună de pandemie, pentru vacanţele de Revelion şi pentru vara anului viitor. 

 

Prețurile reduse, în această perioadă, pentru pachetele „early booking”, i-au încurajat pe români să cumpere din nou vacanțe în străinătate, după ce a fost anunțat vaccinul care ar putea ridica restricțiile impuse de pandemie. „Zeci de turişti au cumpărat zilnic pachete cu până la 50% discount, în special online, în contextul veştilor bune referitoare la vaccinurile anti-COVID realizate şi al pregătirilor pentru vaccinarea populaţiei. Toate aceste anunţuri despre vaccinuri şi mobilizarea pentru vaccinarea populaţiei sunt ce aşteptam cu toţii să se întâmple pentru normalizarea situaţiei. Sărbătorile de iarnă vin cu veşti bune, vaccinul va fi adus şi în România şi avem speranţa unui 2021 în care vom călători cu mai multă încredere”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

 

Cele mai mari reduceri de preț

În campaniile de Black Friday, cu reduceri de până la jumătate din preţul vacanţelor, s-au cumpărat sejururi în toate destinaţiile oferite pentru Revelion: Antalya, Sharm el Sheikh, Hurghada, exoticele Maldive şi Zanzibar. La destinaţie se pot face şi excursii opţionale, cum ar fi croaziere, safari, vizitarea unor obiective turistice, iar hotelierii anunţă că vor organiza petreceri în noaptea dintre ani. Doar agenția Paralela 45 a vândut mai mult de 2.000 de pachete turistice pentru români, de Revelion, într-o destinaţie însorită. În decembrie, o parte dintre pachetele rămase pentru Revelion sunt încă la reducere.

 

Adaptat situaţiei şi ca măsură de siguranţă pentru clienţi, pachetele Paralela 45 au incluse asigurarea medicală şi STORNO, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare sau din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. 

 

Pentru vara viitoare, cele mai multe rezervări au fost făcute pentru Antalya, Bodrum, Creta, Rhodos, Tenerife, Bulgaria și România, unde hotelierii au păstrat politica de discounturi de până la 50%.

Destinații exotice la jumătate de preț

 

O vacanţă de cinci zile în Antalya costă acum de la 434 de euro de persoană, pentru 6 nopţi, cu zbor de la Bucureşti, de la 446 de euro de persoană, pentru 5 nopţi, din Timişoara, respectiv de la 454 de euro de persoană, pentru 5 nopţi, din Cluj-Napoca. Revelionul în Hurghada costă de la 458 de euro de persoană, pentru 7 nopţi, iar în Sharm el Sheikh, de la 498 de euro de persoană, pentru 7 nopţi. Un sejur în Maldive costă de la 1.998 de euro de persoană, pentru 6 nopţi şi de la 1.599 de euro de persoană, pentru 5 nopţi, în Zanzibar. În perioada următoare sunt active reducerile din perioada de Early Booking, care scad treptat, până la finalul lunii martie.

×