x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii All-inclusive mioritic

All-inclusive mioritic

de Luciana Cocoș    |    26 Mai 2015   •   14:53
All-inclusive mioritic
Sursa foto: master2/Getty Images/iStockphoto

Litoralul românesc este gata să-şi primească oaspeţii. Cel puţin asta susţin autorităţile, care promit condiţii mai bune de cazare dar şi mai multe posibilităţi de relaxare și distracție. În plus, se dorește ca anul acesta litoralul românesc să atragă cât mai mulți turiști, atât români, cât și străini. Anul trecut, peste 1,5 milioane de turişti au vizitat stațiunile de la malul mării, dar dintre aceștia doar 5% au fost străini. Pentru acest sezon estival, autoritățile spun că s-au pregătit cum se cuvine.

Noutăți de sezon la mare
Prima veste bună a sezonului este aceea că tot mai multe hoteluri au implementat sistemul all-inclusive, atât de apreciat de români. Cererea pentru serviciile all-inclusive pe litoralul româ¬nesc a crescut de trei ori față de anul trecut, iar pachetele s-au ieftinit, în medie, cu 6,4%, susţin reprezentanţii tour operatorului Mareea. Şi cererile turiştilor pentru acest segment au crescut semnificativ de anul trecut, cu 289%. Un alt plus al sezonului îl reprezintă scăderea TVA la 9%. „Vom vedea un număr mai mare de hoteluri care vor oferi pachete all-inclusive sau pensiune completă”, au precizat reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Atât reprezentanții ministerului, cât și patronatele din turism speră ca numărul românilor care vor ajunge pe litoral să fie cât mai mare. Acest lucru ar fi posibil dacă implementarea voucherelor de vacanță ar deveni mai repede o certitudine. „Dacă doar 10% dintre angajați ar primi vouchere, turismul ar putea recepționa 400 de milioane de lei”, este de părere Mirela Matichescu, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Turism. Deocamdată, proiectul de Lege privind acordarea voucherelor așteaptă votul final din partea deputaților după ce, săptămâna trecută, a fost aprobat în comisiile de specialitate. Și situația unor hoteluri s-a schimbat, acestea fiind reclasificate. Unele au pierdut din numărul de stele, altele și-au îmbunătățit condițiile prin investiții în renovarea construcțiilor, dotări și calitatea serviciilor oferite.

Locuri de distracție și programe speciale
Turiștii care vor ajunge în această vară pe litoral se vor putea aventura într-un parc tematic, Paradis Land, deschis recent în stațiunea Neptun. Parcul are trasee (tiroliene, liane, punți mobile, scări, leagăne etc.) ce au grade diferite de dificultate, pentru toate peste 600.000 de euro, iar proprivârstele. Investitia s-a ridicat la etarii estimează că parcul va fi vizitat de aproximativ 50.000 de turiști. ¬

Pe de altă parte, programele speciale de Rusalii, „Litoralul pentru toți” sau cele pentru seniori continuă și în acest an, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele. Turismul pe litoralul românesc și nu numai simte tot mai acut nevoia de dezvoltare. Autoritățile încearcă din răsputeri să promoveze o imagine cât mai bună a României, astfel încât străinii să ne vizitează țara. Iar ca noutate, în luna iunie, la Beijing, se va deschide o nouă reprezentanță de promovare turistică a României. De asemenea, se pune accent pe dezvoltarea și promovarea altor forme de turism cu mare potențial, cum ar turismul balnear, city break-urile și turismul de distracție.

Potenţialul de piaţă extern este foarte interesant deoarece mai mult de jumătate din populaţia ce călătorește în străinătate nu ar exclude să aleagă România pentru vacanţă, iar mai mult de un sfert (29%) nu are niciun dubiu în privinţa efectuării unei vacanţe în ţara noastră.
Mirela Matichescu - președinte interimar ANAT

OFERTE SEJURURI
Creta - Hotel 2*
Tarif: 309 euro/pers
Servicii incluse:
- bilet avion București - Heraklion- București
- 7 nopţi cazare cu mic dejun inclus
- asigurare medicală şi storno
- taxele de aeroport, transfer aeroport - hotel - aeroport
Plecări în fiecare zi de marţi, în perioada 26 mai - 29 septembrie 2015

Rhodos - Hotel 3*
Tarif : de la 221 euro/pers
Servicii incluse:
- zbor charter București - Rhodos - Bucureşti, compania Tarom
- taxele de aeroport: 95 EURO/ pers. (obligatorii)
- 7 nopți cazare şi masă, conform ofertei
- transfer aeroport - hotel - aero¬port
Plecare din data de 2 iunie

Antalya - Hotel 5* ULTRA ALL-INCLUSIVE
Tarif: 451euro/persoană/sejur
Croazieră pe Marea Mediterană de Vest: Italia - Tunisia - Spania - 7 nopţi
Tarif: de la 599 de euro/pers/ cabină interioară
Plecare din data de 1 iunie

OFERTĂ RUSALII
Hotel 4*- Eforie Nord
Cameră dublă - 147 lei/noapte, cu mic dejun inclus. (29.05-02.06)
Hotel 3*- Costinești
Cameră dublă - 342 lei/sejur 3 nopți, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus. (29.05-01.06)
Hotel 2* - Mamaia
Cameră dublă - 133 lei/noapte, pentru 2 adulți, cu mic dejun inclus. (29.05-01.06)

„LITORALUL PENTRU TOȚI”
Hotel 4* - Mamaia
Camera dubla standard - 795 lei/ sejur 5 nopti, mic dejun inclus.
(01.06-06.06.2015)
Hotel 3*- Jupiter
Cameră dublă - 398 lei/sejur 6 nopți, (01.06-07.06, 07.06-13.06, 13.06-19.06).
Hotel 2* - Costinești
Cameră dublă - 486 lei/sejur 6 nopți, pentru 2 adulți. (01.06-15.06).

OFERTĂ SENIORI
Hotel 4* - Mamaia
Cameră dublă standard - 1.902 lei/6 nopți, pensiune completă
(25.05-22.06 / 23.08-15.09)
Hotel 3* - Neptun-Olimp
Cameră dublă - 280 lei/noapte, pentru 2 adulți, minim 8 nopți
Hotel 2* - Eforie Sud
Cameră dublă - 1038 lei/ 6 nopți pensiune completă. (01.06-30.06)
 

×