x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de caniculă în Spania

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de caniculă în Spania

12 Aug 2021   •   16:46
Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de caniculă în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă a emis coduri galben, portocaliu și roșu de caniculă pentru perioada 13-14 august 2021 și este pericol de incendii de vegetație.

Potrivit MAE, Agenția Meteorologică spaniolă (http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos) a emis coduri galben, portocaliu și roșu de caniculă pentru perioada 13-14 august 2021, iar din cauza temperaturilor ridicate există un risc foarte înalt de incendiu de vegetație.

Vineri este cod roșu de caniculă (cu temperaturi de până la 44ºC) pentru Comunitatea Autonomă Andaluzia, este Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi de până la 43ºC) pentru comunitățile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Catalonia, Extremadura, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru comunitățile Cantabria, Galicia, Murcia și Țara Bascilor.

Sâmbătă, este Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi de până la 43ºC) în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Catalonia, Extremadura, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare, Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru comunitățile Galicia, Murcia și Țara Bascilor.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetățenii români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole.

De asemenea, în caz de urgență, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență în funcție de regiune.

Mediafax

×
Subiecte în articol: caniculă Spania