x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Scoția impune carantină instituționalizată

Atenție unde călătoriți ! Scoția impune carantină instituționalizată

03 Feb 2021   •   11:58
Atenție unde călătoriți ! Scoția impune carantină instituționalizată
Sursa foto: Agerpres

Scoția impune carantină instituționalizată pentru toate persoanele care ajung pe teritoriul său, potrivit premierului Nicola Sturgeon. Aceasta consideră că măsurile luate până în prezent pentru limitarea răspândirii noului coronavirus nu sunt suficiente, scrie AFP.

"Guvernul scoţian este ferm convins că, pentru a minimiza riscul de a introduce noi tulpini în ţară, este nevoie de o carantină mult mai completă. Prin urmare, pot să confirm astăzi că avem intenţia de a introduce o carantină obligatorie şi instituţionalizată pentru toate persoanele care vin direct în Scoţia, indiferent din ce ţară", a declarat aceasta.

Guvernul Marii Britanii a anunțat, săptămâna trecută, că turiștii din 30 de state vor fi nevoiți să stea în carantină instituționalizată timp de 10 zile, la sosirea pe teritoriul regatului. Aceste măsuri sunt considerate însă de către prim-ministrul Scoției insuficiente care fac imposibilă izolarea persoanelor care sosesc în această provincie din alte regiuni ale Regatului Unit.

Scoția anunță că izolarea populației va rămâne în vigoare până la începutul lunii martie. 

 

×
Subiecte în articol: scotia carantina