x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bine de ştiut înainte de vacanţa în Corfu

Bine de ştiut înainte de vacanţa în Corfu

12 Iun 2013   •   16:32
Bine de ştiut înainte de vacanţa în Corfu

Inainte de a pleca in vacanta in locuri noi in tara,  dar in mod special in strainatate, afla care sunt obiceiurile locale pentru a evita momentele neplacute sau, mai grav, incalcarea legii.

Stiti proverbul “cate bordeie, atatea obiceie”? Lucruri care noua ni se par normale sau legale, pot fi in alte parti jignitoare sau ilegale. De aceea, inainte de a te aventura intr-o vacanta la care visezi de un an, documenteaza-te, ca sa nu ai surprize neplacute!

Cand e mai bine sa mergi in Corfu? In perioada mai-septembrie ai certitudinea ca toate statiunile si hotelurile si-au deschis portile. Pentru tarife mai mici la cazare, servicii mai bune la taverne si restaurante si vreme cu temperaturi suportabile, mergi de la mijlocul lunii mai pana la sfarsitul lui iunie si ultima decada din septembrie. In iulie si august, perioada de varf a sezonului, marea se incalzeste, dar si zilele sunt fierbinti la propriu, plajele si statiunile sunt impanzite de turisti.

Daca planuiesti sa faci cumparaturi la ora pranzului, tine cont ca intre 15:00 si 17:00 este siesta, cand toate magazinele sunt inchise.

Daca vrei sa inchiriezi o masina sau o bicicleta (!) trebuie sa aduci dovada ca ai permis de conducere si pasaport. Purtarea castii si folosirea centurii de siguranta sunt obligatorii. Limita de viteza este 100-120 km/h pe drumurile principale si 50 km/h in zonele rezidentiale. Copiii sub 10 ani nu au voie pe bancheta din fata, langa sofer.

Daca vrei sa vizitezi o biserica sau o manastire, poarta imbracaminte adecvata. Femeile – fuste lungi si bluze cu maneca lunga, barbatii – pantaloni lungi si camasa. Nu este permis accesul in pantaloni scurti sau maiouri cu bretele.

Taxiurile sunt destul de ieftine, dar vei fi taxat in plus pentru cursele spre/de la aeroport sau feribot. Insista sa fie pornit aparatul de taxare si verifica suma inscrisa pe el.

Daca vrei sa schimbi lei in euro, apeleaza la ghiseele de schimb de la banci, au comisioane mai mici decat oficiile postale sau birourile de schimb de la agentiile de turism sau cele din hoteluri. Dar cel mai simplu este sa scoti cash de la un ATM, sunt in majoritatea bancilor.

Grecii sunt foarte primitori si ospitalieri. Daca esti invitat la masa sau sa ramai peste noapte intr-o familie greceasca, nu oferi bani, indiferent cat de modesta este familia. Este o ofensa la adresa lor; cel mai bine este sa oferi un cadou gazdelor, in special copiilor.

Oferta sejur Corfu

Hotel Aquis Sandy Beach 4* - de la 395 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Corfu