x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bucovina - Racoare la Vatra Dornei

Bucovina - Racoare la Vatra Dornei

de Sorin Anghel    |    13 Aug 2006   •   00:00
Bucovina - Racoare la Vatra Dornei

Statiunea situata in depresiunea Dornelor este o destinatie care nu trebuie ratata de nimeni. Aflata la granita dintre Moldova si Ardeal, Vatra Dornei are cea mai noua baza de tratament balneoclimateric din tara.

Situata la o altitudine de 800 de metri, Vatra Dornei reprezinta cea mai importanta statiune din partea de nord a tarii. Intrata intr-un con de umbra in ultimii ani, localitatea incepe sa reapara in topul destinatiilor turistice din Romania.

PROGRAM. In acest an, baza de tratament din incinta Complexului Bradul a fost complet renovata, fiind supusa vreme de sapte luni unui proiect amplu de investitii pentru modernizare si dotari cu aparatura de ultima generatie. Pe langa tratamentul balneoclimateric, turistii mai pot beneficia si de centrul de wellness, recomandat persoanelor active afectate de stresul vietii cotidiane.

OFERTA. Chiar daca beneficiaza de o baza de tratament situata la cele mai inalte niveluri, Vatra Dornei nu poate fi considerata o statiune a pensionarilor. Programele de aici se adreseaza si celor care doresc sa isi fortifice organismul prin ascensiunile montante. Echipe precum CFR Cluj, Cetate Suceava sau Unirea Dej fiind in fiecare pauza competitionala in statiunea suceveana pentru a-si incarca bateriile in vederea sezonului ce urmeaza.

PROFIT. Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca localitatea se afla intr-un adevarat taram al apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni. Datorita pasunilor care se intind la tot pasul in depresiunea Dornelor, pasunatul este la el acasa. Laptele si produsele lactate de aici sunt cautate in toata tara.
EXTREM. Parapantistii sunt deseori zariti deasupra depresiunii Dornelor

TRASEE. In statiunea bucovineana, plictisul nu se instaureaza niciodata. Iarna, turistii se pot distra pe partiile aflate chiar in centrul orasului, in vreme ce vara pot pleca in drumetii prin imprejurimi. Din Vatra Dornei se poate ajunge cu masina pana in Parcul National Calimani, acolo unde se poate schia chiar si pe timp de vara. De asemenea, din localitatea suceveana se poate pleca in excursie catre manastirile din zona, Sucevita, Voronet sau Moldovita, ctitorii ale lui Stefan cel Mare.

IMPREJURIMI. Ochii turistilor care ajung la Vatra Dornei sunt atintiti spre Varful Ousoru
DISTRACTIE. Turistii amatori de echitatie platesc 6 RON pentru zece minute petrecute in sa
×