x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Bulgaria: un pom lăudat de la care avem de învăţat

Bulgaria: un pom lăudat de la care avem de învăţat

de Diana Scarlat    |    02 Iun 2012   •   19:28
Bulgaria: un pom lăudat de la care avem de învăţat

Sunny Beach, Nessebar, Golden Sands, Albena, Kavarna sau Balcic sunt cateva dintre cele mai cautate statiuni turistice din Europa. De ce prefera turistii romani, greci, nemti, rusi, ucraineni sau de alta origine plajele Bulgariei? Pentru ca raportul calitate-pret este cel mai bun de pe continent.

Pentru cei care se intreaba ce cauta grupuri mari de greci in vacanta la bulgari, in extrasezon, raspunsul este cat se poate de simplu: oferta este la jumatate de pret fata de Grecia si chiar fata de Cipru, iar tratamentele balneare sunt foarte bune, fiind combinate cu servicii de cea mai buna calitate, la hotelurile de trei, patru si cinci stele. "Grecii vin la noi pentru ca aici gasesc preturi mult mai bune decat in tara lor si astfel isi permit sa faca si tratamentul de care au nevoie, dar sa se si relaxeze si sa se distreze, beneficiind de serviciile pe care le ofera hotelurile cu all inclusive si statiunile turistice, in general. Avem foarte multe cereri de la turistii din Grecia, bineinteles, din Romania, din Rusia sau din Ucraina", spune Neven Ivanov, reprezentantul unuia dintre cei mai mari toturoperatori din Bulgaria.

Asta nu inseamna ca toate hotelurile sunt foarte bune, cu cele mai bune servicii, mai exista, ca peste tot, si surprize neplacute, insa cea mai mare parte a serviciilor este de buna calitate, iar agentiile de turism stiu, in general, unde sa-si trimita turistii, astfel incat sa fie multumiti.

Bulgarii au inteles, spre deosebire de noi, ca pot trai bine din turism, deci au investit in baze de cazare de lux, au schimbat ofertele, astfel incat sa fie pe placul celor care aleg litoralul lor, au angajat animatori la hoteluri – meserie inexistenta in Romania sau cel putin neinteleasa. Turismul de pe litoralul bulgaresc a copiat, in mare parte, tendintele celui din insulele Greciei sau din Cipru, gasind metode de a obtine preturi mai bune decat la cei de la care s-au inspirat.

Ceea ce nu stiu turistii romani despre intreaga oferta a litoralului bulgaresc este ca agentiile au si excursii foarte interesante. Pe de alta parte, nici bulgarii nu stiu ca romanii ar cumpara excursiile daca ar afla ca exista. Se pot face excursii la munte, de jumatate de zi sau de o zi, incluzand o seara bulgareasca exceptionala, cu program artistic, masa traditionala si karaoke, se poate opta pentru croaziere pe Marea Neagra, cu o multime de surprize (placute) din partea organizatorilor, pentru safari sau pentru excursii intr-un loc plin de legende, la 20 de kilometri distanta de Varna, in padurea de piatra, un fel de "Stonehenge bulgaresc" pentru care nu s-a gasit inca nici o explicatie stiintifica. Iar una dintre cele mai interesante localitati din Bulgaria este Nessebar, unul dintre cele mai vechi orase din Europa, construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria, cu 9.000 de ani in urma.

×
Subiecte în articol: calatorii