x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Capitala turismului turcesc

Capitala turismului turcesc

de Oana Antonescu    |    07 Iul 2009   •   00:00
Capitala turismului turcesc
Sursa foto: Oana Antonescu/Jurnalul Naţional

Antalya a cunoscut o înflorire spectaculoasă în ultimul deceniu



Puţine zone turistice de pe glob au cunoscut o dezvoltare mai rapidă decât regiunea Antalya. Cu mai puţin de un deceniu în urmă era prea puţin cunoscută ca destinaţie turistică în Europa. Acum poartă cu mândrie titlul de Riviera Turciei sau capitala turismului turcesc. Specta­culoasa înflorire pe care a cunoscut-o în ultimii ani este un exemplu pentru tu­rismul internaţional.

TRANSFORMARE. În mai puţin de zece ani au fost construite peste 5.000 de hoteluri pe litoralul Antalyei şi aproape 200 din acestea oferă servicii de 5 stele. Milioane de turişti se cazează an de an în aceste hoteluri care impresionează prin arhitectura lor. Luxul a atras ca un magnet ruşi, nemţi, francezi, englezi, români şi turişti de pe alte con­tinente. Nimic nu i se poate reproşa Antalyei când vine vorba despre servicii all inclusive. Cazarea, mâncarea, distracţia sunt ireproşabile, iar zâmbetul larg al personalului şi atenţia pe care o acordă turiştilor explică popularitatea extraor­dinară de care se bucură Antalya.

Cea mai caldă regiune a Turciei
Clima şi relieful au susţinut dezvoltarea turistică a Antalyei. Este cea mai caldă regiune a Turciei, ţărmurile ei fiind scăldate de soare 300 de zile pe an. Apoi mai sunt şi cei 380 de kilometri de plajă cu nisip fin, care se întind de la est la vest. Munţii Taurus se oglindesc în apele cristaline ale mării într-o spectaculoasă îmbinare de forme de relief.

Obiective turistice

Întreaga istorie şi cultură a Turciei sunt păstrate în Antalya. Aproape la tot pasul, turiştii pot vizita edificii romane, bizantine, elenistice, otomane. Side, un adevărat muzeu arheologic în aer liber, aflat la 75 de kilometri de oraşul Antalya, păstrează vestigiile civilizaţiei antice. Printre cele mai importante sunt poarta oraşului, amfiteatrul, templele închinate lui Apolo şi Mi­nervei. La 45 de kilometri de Anta­lya se află Aspendos, cel mai bine conservat amfiteatru al lumii anti­ce. În sezon vă puteţi bucura aici de spectacole de operă şi de dans. Alte situri arheologice importante sunt Perge şi Termessos. În Alanya trebuie să vizitaţi impunătorul castel cu acelaşi nume, iar în Antalya - zona veche a oraşului.

×
Subiecte în articol: turcia