x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Carnavalul de la Veneția 2024. Data și programul festivalului

Carnavalul de la Veneția 2024. Data și programul festivalului

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   13:00
Carnavalul de la Veneția 2024. Data și programul festivalului
Sursa foto: Hepta

Carnavalul de la Veneția este unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din lume.

Festivalul are loc din 1979 în fiecare an și atrage milioane de turiști.  Carnivale di Venezia  a fost atestat scris din 1268, când este menționată inclusiv folosirea măștilor.

Evenimentul a devenit unul dintre cele mai cunoscute la nivel mondial, concurând cu evenimente publice, precum Carnavalul de la Rio (Brazilia) sau Oktoberfest (Germania). Pasionații de cinematografie pot urmări filmul de comedie italian din 1939, intitulat The Carnival of Venice.

Se pot viziona online numeroase documentare precum Venice Carnival Unmasked (2019) sau chiar video-uri postate de turiști în social media.

Farmecul Carnavalului de la Veneția este prezent și în jocuri video, precum Venezia D'oro - un joc EGT disponibil pe platformele de casino online cu mize reale și virtuale.

Acesta  se va desfășura în perioada 3 - 13 februarie 2024, însă există un program amplu pre-carnaval, începând cu 27 ianuarie. Înainte de festivalul propriu-zis, se susțin concerte, croaziere, spectacole de cină cu bal de carnaval, dar și ateliere pentru confecționarea măștilor.

Aceste accesorii, cele mai populare suveniruri în Veneția, sunt realizate manual, folosindu-se matrițe de lut. Procesul este complex și necesită multă dexteritate. Există atât măști care sunt purtat efectiv la carnaval dar și măști concepute în scop decorativ.

Program 27 - 28 ianuarie 2024

Turiștii care sosesc în Veneția în ultimul week-end al lunii ianuarie pot participa la numeroase evenimente. Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, programul include muzică, circ, acrobații și clovni, cu spectacole stradale gratuite în piețele orașului. Totul începe, la ora 20:00, din Gara din Veneția și sosirea la Dogana da Mar, la ora 21:00. Este organizată o procesiune de bărci de-a lungul Canalului Mare al Veneției, care se numește Festivalul de noapte pe apă.

Duminică, 28 ianuarie 2024, continuă programul de spectacole publice cu participare gratuită. Carnavalul bărcilor venețiene începe la ora 10:30, când bărcile se adună la Dogana da Mar, lângă Biserica Salute.

Cele mai apreciate sunt festivitățile de deschidere şi de închidere ale carnavalului. La deschidere, în mod tradițional se poate urmări "Zborul îngerului", lansat din turnul clopotniței Bazilicii San Marco, care atrage o mulțime impresionantă de oameni în Piața San Marco.

Partituri de Vivaldi, Mozart și Bach vor fi interpretate de Interpreti Veneziani - una dintre cele mai bune orchestre de cameră din Veneția - în faimoasa Biserică San Vidal de lângă Podul Academiei. Sâmbătă, pe 3 februarie 2024, de la ora 14:30 este programată Sărbătoarea Mariilor în Traghetto din Santa Sofia. Parada continuă până în Piața San Marco, unde protagonistele evenimentului ajung cu gondolele.

Muzică, teatru, acrobații și clovni vor fi în program zi de zi. În plus, sunt organizate spectacole de costume de carnaval și concursuri de astfel de costume pentru public. Carnavalul Insula Burano este de asemenea un alt punct special în unele zile ale festivalului.

Pentru programul exact, actualizat, cu ore și locații complete, turiștii pot consulta website-ul oficial al organizatorilor Carnavalului de la Veneția, potrivit dcnews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: carnaval venetia dată program