x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ce poţi face vara aceasta în Mallorca

Ce poţi face vara aceasta în Mallorca

18 Iun 2013   •   15:22
Ce poţi face vara aceasta în Mallorca

Palma de Mallorca este recunoscuta ca o Mecca pentru iubitorii de plaje insorite, peisaje extraordinare, munti maiestuosi si mancare mediteraneana accesibila ca pret. Daca iti planifici o vacanta in Mallorca, Spania, iata o lista cu cele mai bune 10 lucruri de facut si de vazut in acest colt de paradis!

1. Stai la plaja!
Cele mai bune plaje sunt pe coastele nordica si sudica si, desi multe sunt aglomerate, poti gasi si cateva exceptii de la regula. Pe coasta sudica vei intalni plaje cu nisip fin, cum ar fi Es Trenc sau Playa de Palma. Tot cu nisip fin, in nord, este plaja Formentor. Foarte potrivită pentru plajă este și stațiunea S’Arenal la doar 10 km de Palma.

2. Fa un tur al orasului Palma!
Capitala Palma este situata in sudul insulei, intr-un golf renumit pentru apusurile de soare spectaculoase. Orasul are cate ceva de oferit pana si celor mai plimbati turisti – o viata culturala vibranta, cu biserici si monumente istorice, muzee si galerii de arta ce asteapta sa le descoperi. Catedrala gotica, cu vitraliile sale, este cel mai cunoscut reper al orasului. Banys Arabs, vechea baie maura, merita o vizita.

3. Mergi la un spectacol de dans flamenco!
La Es Foguero poti vedea un spectacol de dans flamenco – va fi o experienta pe care o vei tine minte toata viata! O sala imensa, inconjurata de frumoase gradini exotice, iti ofera o cina dichisita si un spectacol de o mare atractie internationala, ce dureaza patru ore. In cadrul acestui spectacol te va captiva senzualitatea latina.

4. Bea sangria!
Este o bautura locala din vin rosu si fructe pe care trebuie neaparat sa o incerci la una dintre tavernele din Palma de Mallorca.

6. Asista la luptele cu tauri!
Corrida de torros sau luptele cu tauri sunt unul dintre simbolurile Spaniei. Corida se desfasoara de obicei cu ocazia unei sarbatori sau festivaluri.

7. Alatura-te fiestei!
Desi fiecare festival este diferit, toate au in comun muzica, dansul, paradele, costumele spectaculoase si focurile de artificii. Fiesta Sant Joan, pe 23 iunie, celebreaza venirea verii cu focuri de tabara si dimonis (oameni imbracati in diavoli). Plajele insulei se umplu cu o multime de oameni care sarbatoresc inceputul verii, fac gratare si danseaza pana in zori.

8. Petrece o zi intr-un parc de distractii!
In Mallorca exista o multime de parcuri acvatice si de distractii: poti alege intre Magaluf si El Arenal (doua aquaparcuri celebre), Palma Aquarium, Marineland şi Rancho Grande. Distractia este garantata pentru toata familia!

9. Incerca bucataria mallorcana!
Multe din cele mai populare cafenele, restaurante si baruri tapas ale Palmei sunt situate in special pe strazile laterale ale Passeig des Born si ale bulevardului Maura d’Antoni. Paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata, la fel si supa de migdale. Un alt aperitiv pe care ti-l recomandam este platouas (felii de paine prajita acoperite cu felii de somon, caracatita, sardine, midii, cod cu legume si doua tipuri de icre).

10. Bucura-te de viata de noapte!
Viata de noapte in Palma de Mallorca este una foarte agitata, cu discoteci, cluburi si baruri unde se asculta muzica live. Multe dintre barurile de noapte din Palma sunt situate de-a lungul bulevardului Gabriel Roca (cunoscut si sub numele de Passeig Maritim). Pe acelasi drum se afla Pacha si Titos, doua dintre cele mai populare si mai aglomerate cluburi din oras.

Oferta sejur Mallorca
Hotel HSM Don Juan 3 * - de la 526 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca