x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ce sporturi poţi practica în Malta

Ce sporturi poţi practica în Malta

29 Mai 2013   •   14:43
Ce sporturi poţi practica în Malta
Sursa foto: Onne van der Wal/

Situata la 90 km sud de Sicilia si respectiv la 290 km de coasta nord-africana, Malta ofera o lume diversa a culturii, activitatilor sportive sau a vietii de noapte. Daca esti o fire dinamica si iti place sa faci sport chiar si atunci cand calatoresti, iata o lista a activitatilor sportive pe care le poti face in Malta!

Sporturi acvatice

Fiind vorba despre o tara insulara, evident ca in Malta poti face sporturi nautice. Odata ce ai ajuns aici, nu trebuie sa ratezi plimbarea la unul dintre cele mai frumoase locuri ale arhipelagului: Laguna Albastra din Comino. Cu apa sa de culoare turcoaz si plajele aurii, aceasta este un paradis pentru scufundatori. Daca inchiriezi o barca, te poti plimba in jurul golfurilor, ba chiar poti face snorkeling. In afara de minunata flora si fauna marina, vei observa aici si epavele unor vase demult scufundate si poti explora pesteri inundate de ape. Daca esti pasionat de schiul nautic, Malta ofera conditii ideale si pentru practicarea acestui sport tot timpul anului.

Golf

In Malta se joaca golf inca din secolul al IX-lea. Cel mai mare centru de sport din Malta este The Marsa Sports Club, din apropierea capitalei, ce dispune de terenuri de golf, mini-golf, 18 terenuri de tenis, 5 terenuri de squash, terenuri de cricket si chiar un bazin de inot.

Ciclism

Bicicletele se pot inchiria aproape in toate statiunile turistice mari. Drumurile inguste si sinuoase, cu o suprafata adeseori neregulata, parca sunt facute pentru plimbarile cu bicicleta. De asemenea, zonele rurale ale Maltei te vor incanta pe parcurs, ca si capelele aflate in apropierea drumurilor, peisajele cu stanci si pante abrupte, vaile pline de flori, precum si multele vestigii ale indelungatei istorii a Maltei.

Echitatia

Mari iubitori de cai, maltezii organizeaza foarte des competitii sportive de echitatie. Caii sunt practic peste tot, iar daca doresti sa incerci si tu echitatia, nimic mai usor: in Malta exista mai multe scoli de echitatie si companii care ofera plimbari calare, iar daca luam in considerare frumusetea peisajelor malteze, atunci chiar se merita o astfel de plimbare.

Oferta sejur Malta
Oferta speciala, Hotel Seashells Resort at Suncrest 4* (confort 3*+) 4* – de la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Malta Travel, www.malta.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta