x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai bune locuri unde sa admiri asfintitul din Santorini

Cele mai bune locuri unde sa admiri asfintitul din Santorini

25 Apr 2013   •   13:32
Cele mai bune locuri unde sa admiri asfintitul din Santorini

Daca nu te-ai documentat inainte de a pleca in vacanta, vei afla oricum, in primele cinci minute dupa ce ai pus piciorul pe insula Santorini, ca aici este cel mai frumos apus de soare si ca in Oia este cel mai bun loc sa-l admiri.

Este adevarat, apusul in Santorini este superb, insa satul Oia nu este singurul loc potrivit, chiar daca aici se strang in fiecare dupa-amiaza sute de oameni sa admire spectacolul oferit de astrul zilei. Restaurantele si barurile cu terase “cu vedere la apus” merita toti banii.

Poti sa te bucuri de aceeasi priveliste si in Fira. Sunt multe restaurante cu terase pe acoperis, mancare buna, atmosfera placuta, mai putin aglomerate si cu preturi accesibile. Ai vedere spre vulcan si, bineinteles, apusul despre care toata lumea vorbeste. Poti merge la barul lui Franco, sa asculti muzica clasica, sa bei un vin bun si sa admiri magnificul apus. Alte variante ar fi zidul venetian, cafenele de langa Caldera, farul Faros sau Imerovigli, un sat foarte aproape de Fira.

Tips: Daca vrei sa vezi apusul in Oia si vii din alta statiune, pleaca din timp spre statiune, pentru ca, pe masura ce se apropie momentul Z, autobuzele sunt din ce in ce mai aglomerate. Alege locul cu vizibilitate buna, restuarantul Kastro, si inarmeaza-te cu rabdare. Nu te enerva daca in momentul in care spectacolul soarelui este la apogeu, vei auzi zgomotul a sute de aparate de fotografiat, sunt turistii japonezi dornici sa imortalizeze fiecare cadru si moment.

Atentie! Imaginea apusului si privelistile din Santorini  creeaza o atmosfera speciala si trezesc sentimente ciudate, care te pot conduce spre hotarari gresite. Nu-ti cere in casatorie iubita/iubitul, s-ar putea sa ca inima sa-ti fie subjugata de zeul Eros! Lasa sa treaca vreo doua saptamani si verifica daca simti la fel.
De Catalina Alberti


Oferta sejur Santorini
Hotel Drossos 3* - de la 293 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro



×
Subiecte în articol: oferta sejur Santorini