x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai frumoase locuri din Rusia

Cele mai frumoase locuri din Rusia

de Diana Scarlat    |    03 Ian 2020   •   10:11
Cele mai frumoase locuri din Rusia

Cei care vor să viziteze Rusia, în această perioadă a anului, când ortodocșii de rit vechi abia încep sărbătorile de iarnă, pot alege un circuit care unește cele mai importante obiective turistice. Moscova și Sankt Petersburg sunt cele mai vizitate orașe, care abundă în monumente istorice.

 

Un circuit de patru zile în Rusia, organizat de o agenție de turism din România, pornește de la 750 de euro, incluzând transportul cu avionul București-Moscova și Sankt Petersburg-București, iar cazarea, la un hoteluri de trei și patru stele, se poate face la Moscova și la Sankt Petersburg, trei sau patru nopți. Circuitul poate începe cu zborul către Moscova, unde pot fi primele două nopți de cazare, iar de aici se pleacă spre Sankt Petersburg. Nu trebuie ratat un tur panoramic al Moscovei pentru a admira Mănăstirea Novodevici, situată în apropiere de „lacul lebedelor” care l-a inspirat pe Ceaikovski, Catedrala Hristos Mântuitorul, Parlamentul sau Teatrul  Bolshoi. Pentru adrenalină, printre obiectivele turistice pot fi sediul central al KGB, Kremlinul, iar turul se poate încheia în Piața Roșie, inclusă în patrimoniul UNESCO. Și metroul din Moscova este o atracție, fiind renumit pentru stațiile elegant decorate.

Excursii culturale de neratat

A doua jumătate a circuitului este la Sankt Petersburg, unde se poate ajunge cu trenul de mare viteză Sapsan, de la Moscova. Un tur panoramic al orașului include faimosul Bulevard Nevsky Prospect, Catedrala Invierii lui Hristos, construită în stil tipic rusesc, ce se remarcă prin domurile specifice, în formă de ceapă și prin bogăția culorilor și a ornamentelor din aur. De asemenea, Crucișătorul Aurora, nava de război care a participat la Marea Revoluție Socialistă din anul 1917. Nici reședința lui Petru cel Mare sau Catedrala Sfântul Nicolae nu trebuie să lipsească de pe lista obiectivelor turistice vizitate, iar printre cele mai importante opriri trebuie să fie Muzeul Ermitaj și Muzeul Vodcii. Întoarcerea se face cu avionul de la Sankt Petersburg spre Otopeni.

 

×