Cum ne mai ducem în vacanță
Turismul se adaptează la situația actuală și la ceea ce ar putea aduce viitorul apropiat. Românii au înțeles că totul a devenit impredictibil, dar nu au renunțat la speranța de a mai putea pleca în vacanțe. Astfel, agențiile de turism încă mai vând pachete în regim „early booking”, atât în țară, cât și în străinătate. Pe de altă parte, hotelurile și pensiunile negociază și direct, cu turiștii, pentru a agrea o formulă de a vinde cazări, indiferent de situație.
Localitățile se închid una după alta și de la o zi la alta, pentru carantină, însă românii încearcă să-și asigure vacanțe de iarnă, chiar și în aceste condiții. Regula momentului este stabilită între client și hotelier sau agenție, astfel încât fie să se poată returna banii, dacă localitatea intră în carantină, fie să se poată reprograma vacanța. Există, de asemenea, riscul îmbolnăvirii turiștilor sau a obligativității carantinării lor, chiar în perioada pentru care au fost cumpărate pachetele, iar regulile se aplică la fel și în acest caz.
Cum se procedează
„Cele mai multe pachete turistice sunt vândute prin agenții, care negociază cu un număr foarte mare de hotelieri, astfel încât pot da clienților un număr mare de oferte din categoria pe care aceștia o caută. De exemplu, pentru cei care solicită returnarea banilor, în caz că nu se mai poate face vacanța, agențiile au o gamă largă de oferte deja negociate. La fel și pentru cei care preferă reprogramarea, în anumite perioade, cum ar fi Paștele sau sezonul estival. Dar sunt și turiști care preferă să negocieze direct cu hotelul sau cu pensiunea”, explică Traian Bădulescu, consultant în turism. În continuare, toate unitățile de cazare respectă cu strictețe măsurile impuse pentru a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Pensiunile agroturistice din zonele mai puțin aglomerate sunt cele mai căutate, în perioada pe care o traversăm. Sunt puține agenții de turism care vând ofertele pensiunilor, astfel încât negocierea pentru returnarea banilor sau pentru programare se face direct între client și proprietar.
Cei care pleacă în vacanță cu mașina proprie sunt obligați să verifice prin ce localități vor trece, până la destinație, pentru a putea completa declarația pe propria răspundere, dacă trec prin zone carantinate. Pe declarație se menționează toate localitățile închise care sunt tranzitate.

Ştiri din .ro
De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Turiștii israelieni vor reveni în România
In memoriam Ruxandra Garofeanu
UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Trei motive bune pentru a lua un credit
Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
