x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum să-ţi faci bagajul pentru o călătorie plăcută

Cum să-ţi faci bagajul pentru o călătorie plăcută

de Anca Aldea    |    23 Mar 2011   •   20:04

Dacă pregăteşti de câteva săptămâni bune o ieşire de un week-end la munte, cu trenul, nu strica totul pe ultima sută de metri, aruncându-ţi în bagaje toate lucrurile pe care le găseşti la îndemână prin casă. E de­primant să te gândeşti tot drumul dacă ai uitat ceva şi e al naibii de stresant pentru „el” să care atâtea lucruri, nevorbind aici numai de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Asta dacă n-ai o echipă de fotbal cu tine care să îţi care genţile şi gentuţele.

Dacă nu te simţi bine decât pe tocuri şi în bluze decoltate, poate ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să o apuci pe drumul muntelui. Mai bine rămâi acasă, du-te la coafor, fă nişte cumpărături, ia masa în oraş. Dacă totuşi te încumeţi să-ţi urmezi prietenii, fii cu băgare de seamă! Ia-ţi un rucsac sau împrumută unul şi pune în el strictul necesar. Nu trebuie să fie plin-ochi; lasă un mic spaţiu, să zicem, pentru un suvenir, două. Fii politicoasă cu jumătatea ta şi nu accepta să-ţi care bagajul; du-ţi-l singură să vezi cât de stresantă a fost pentru el ultima ieşire a voastră la munte! Nu uita un lucru foarte important: înainte să ieşi din casă, verifică să ai la tine cartea de identitate sau paşaportul, cartea de credit şi tichetele de călătorie, dacă există.

Dacă vei zbura cu avionul, pune un bileţel într-un loc vizibil în bagaj cu adresa şi un număr de telefon. Ia-ţi o sumă rezonabilă în portofel chiar dacă te dau banii afară din casă. Dacă alegi o destinaţie în ţara ta şi, în loc de troller, mergi cu rucsacul, pune mai întâi lucrurile uşoare şi apoi, deasupra, pe cele grele pentru a-ţi crea impresia că bagajul e mai uşor. Ia cu tine şi câteva pungi mai mari sau mai mici – îţi vor fi utile pentru gunoi, pentru rufele purtate/murdare şi, eventual, pentru diverse nimicuri pe care le vei lua de pe drum. Utile sunt şi câteva medicamente, dar nu mai mult de două-trei pastile – asta dacă nu urmezi un tratament anume; o sticluţă de spirt şi o cutie de plasturi. Nu ştii când ai nevoie! Cel mai important lucru pe care nu trebuie să-l uiţi oriunde te-ai duce este buna dispoziţie. Să nu lipsească niciodată!

×
Subiecte în articol: fun