x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Descoperă România. Cheile Tişiţei, Vrancea

Descoperă România. Cheile Tişiţei, Vrancea

15 Sep 2016   •   20:30
Descoperă România. Cheile Tişiţei, Vrancea

După atâta mare şi iar mare, parcă ar prinde bine şi o vacanţă sau un weekend la munte. Iar Vrancea deţine toate ingredientele unei ieşiri de neuitat. Comuna Lepşa, situată în pasul Tulnici, care face legătura între Moldova şi Ardeal, e o opţiune de luat în seamă, mai ales că oferă peisaje impresionante, cu versanţi abrupţi şi râuri în­volburate, oameni primitori şi preţuri de bun-simţ. Iar o vizită la Lepşa nu poate să fie completă fără o raită prin Cheile Tişiţei, un traseu fru­mos, pentru toate vârstele, de circa opt kilometri, la ca­pătul căruia vei găsi nişte tu­nele spectaculoase, săpate în stâncă, de peste 200 de metri lungime!

Pont. Lepşa este staţiunea montană a vrâncenilor şi a gălăţenilor. Nu merge acolo în perioada concediilor sau a sărbătorilor fără să-ţi faci rezervare dinainte, pentru că nu găseşti loc de cazare.

Cum se ajunge. În pasul Tul­nici se ajunge ori dinspre Fo­cşani, pe ruta Boloteşti - Vidra - Valea Sării - Bârseşti - Tulnici - Lepşa (75 km), ori dinspre Târgu Secuiesc, pe ruta Oj­dula - Greşu - Lepşa (48 km, dar pe drum mai prost).

Costuri. Taxa de intrare în Cheile Tişiţei este de 4 lei.

×