x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Veliko Târnovo sau Sighișoara bulgarilor

DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Veliko Târnovo sau Sighișoara bulgarilor

18 Oct 2016   •   21:15
DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Veliko Târnovo sau Sighișoara bulgarilor
Sursa foto: Victor Ivanov/Getty Images/iStockphoto

Dacă vreți să evadați la final de săptămână, dar nu vreți să cheltuiți prea mulți bani, atunci orașul bulgăresc cu aer medieval este o soluție la îndemână.

Veliko Târnovo este fosta capitală a Imperiului Vlaho-Bulgar și se află la numai  170 km de București. Orașul este captivant, clădirile colorate îi dau un farmec aparte, însă punctul principal de atracție este cetatea Tsarevets. Cetatea este frumos amenajată și are inclusiv un parc, iar în varful dealului se află Biserica Salvatorului Binecuvântat. S-au păstrat ruinele a peste 400 de case, 18 biserici, mănăstiri, magazine și adăposturi, turnuri sau porți.

În Veliko Tarnovo sunt trei muzee: Sarafkina Kashta care prezintă meșteșugurile populare și expozitii de bijuterii și costume populare, Muzeul de Istorie și Muzeul Arheologic. Pe lângă obiectivele turistice recomandate, turiștii trebuie să se lase purtați pe străduțele care duc spre cetate unde vor găsi numeroși meșteșugari. Nu trebuie să vă faceți griji în privința prețurilor, acestea nu diferă față de România. Mai mult, vă veți simți aproape ca acasă, având în vedere că mai peste tot, veți găsi meniuri și explicații în limba română.

×