x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Folk si fusion la Għanafest din Malta

Folk si fusion la Għanafest din Malta

17 Apr 2013   •   17:18
Folk si fusion la Għanafest din Malta

Malta, insula cu istorie milenara, are o mostenire culturala unica, si acest lucru se poate vedea si in traditiile, muzica si mestesugurile insularilor. Pe tot parcursul anului au loc multe festivaluri si serbari populare, care sunt un spectacol in sine. Iata cateva dintre ele, la care vei putea sa participi daca alegi sa mergi in Malta in aceasta vara!

Pe timpul verii, in fiecare weekend au loc festi in orasele si satele din Malta. Sunt petreceri dedicate sfantului protector al orasului (sau satului), la care are loc o procesiune religioasa, si statuia sfantului respectiv este plimbata pe strazi. Atmosfera religioasa dispare repede, pentru ca dupa terminarea procesiunii incepe dansul, spectacole cu focuri de artificii si petreceri pana noaptea tarziu.

In fiecare vineri, din mai pana in octombrie, in Siggiewi, unul dintre cele mai traditionale sate, au loc seri folclorice malteze. Programul incepe cu o vizita la Limestone Heritage Park and Gardens, o incursiune in istoria zbuciumata a insulei, si continua cu o masa traditionala, de la care nu lipsesc preparatele din peste, painea malteza, pastizzi si vinul local. Vei asculta muzica traditionala si vei vedea Dansul Pescarilor si Dansul Fermierului.

Mnarja este una dintre cele mai importante sarbatori malteze, o sarbatoare nationala inchinata Sfintilor Petru si Pavel. In noaptea de 29 iunie, insula este luminata ca ziua de torte si focuri de artificii. Mnarja, care dateaza din vremea Cavalerilor de Malta, este o sarbatoare a religiei, a mancarii si a muzicii. Astazi, Mnarja este una dintre rarele ocazii in care poti asculta għana, muzica malteza traditionala.

Si pentru ca am vorbit despre għana, intre 7 si 9 iunie va avea loc festivalul de Muzica Mediteraneana, la care vor participa cantareti si formatii din Malta, Sardinia, Creta si Corsica. Un eveniment cultural deosebit, completat cu traditionala mancare malteza si frumosul décor al Gradinii Botanice Argotti, din Floriana. Vizitatorii vor putea asista si la demostratii facute de mestesugarii locali si vor putea cumpara suvenirurile realizate de ei.
Pentru o singura zi, biletul costa 3 euro, iar pentru toate cele trei zile de festival – 7 euro.

Oferta vacanta Malta
Hotel Palazzin 4* - de la 325 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro tel. 021/318.59.93

×